Slikt u (nog) vitaminesupplementen?

Eindelijk eens een onderzoek dat (in tegenstelling tot veel andere onderzoeken) wél redelijk overeen komt met wat ik in mijn omgeving merk: wat blijkt namelijk: vergeleken met een paar jaar geleden is het gebruik van vitaminesupplementen drastisch afgenomen. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeksfirma Mintel. Het aantal mensen dat regelmatig vitaminesupplementen slikt is met ongeveer drie miljoen afgenomen sinds 2008. Het aantal volwassen dat vitaminepillen neemt liep terug van 41 procent naar 35 procent. De analisten van Mintel voorspellen een sombere toekomst voor de supplementenindustrie. Grootste schuldige… natuurlijk: …de crisis.

De belangrijkste redenen voor de afname zijn de financiële crisis en het toenemende aantal onderzoeken die de werking van vitaminepillen in twijfel trekken. Alexandra Richmond, analiste bij Mintel, stelt dat vitaminesupplementen in het huidige financiële klimaat vooral gezien worden als luxeproduct. Voorstanders van vitaminesupplementen betogen dat de pillen een effectieve manier zijn om gezond te blijven, doordat wordt voorzien in een behoefte aan goede voedingsstoffen. In de medische wereld is de overheersende gedachte dat mensen met een gezond voedingspatroon de pillen niet nodig hebben. De Nederlandse overheid raadt via het Voedingscentrum wel aan dat jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven extra vitaminen slikken, omdat zij in hun normale voeding niet aan hun behoeften kunnen voldoen.

Lees ook:60-plussers nemen het niet zo nauw met trouw
Lees ook:Banken raken vertrouwen categorie 45 tot 70-jarigen kwijt
Lees ook:Ouderen willen vooral gezond en scherp blijven
Lees ook:Winkelketens geen aandacht modieuze 55-plusser
Lees ook:Kans op beroerte bij vrouwen daalt niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>