Onrust binnen de partij 50PLUS

Onrust binnen de partij 50PLUS. Bestuurslid Adriana Hernández en partijlid Dick Schouw zijn namelijk per direct uit de partij gezet. Volgens de partij heeft Hernández zich schuldig gemaakt aan een “integriteitsschending”. Maar wat dat precies inhoudt, blijft giswerk. Dick Schouw heeft tegen de NOS bevestigd dat hij van interimvoorzitter Marion Schobre een e-mail heeft ontvangen, waar in staat dat hij is geroyeerd omdat hij “de grenzen die de partij heeft vastgesteld meerdere malen aantoonbaar heeft overschreden”. Ook hier weer gissen naar het hoe en wat. Dat gaan we vast binnenkort tot in detail horen! Binnen 50PLUS is afgesproken dat de partij in maart niet aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoet. Schouw is oprichter van de nieuwe partij Ouderen Politiek Actief. Hij wil met die partij in 20 gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij zegt dat hij uit de partij is gezet omdat hij een bedreiging zou zijn voor de positie van voorzitter Holthuizen.

Lees ook:Lokale ouderenpartijen moeten 50Plus versterken
Lees ook:50PLUS partij heeft weinig voordeel aan stemwijzer
Lees ook:Ga voor stemadvies voor de gemeenteraadsverkiezingen naar Kieskompas.nl
Lees ook:Oud-D66 voorman Hans van Mierlo overleden
Lees ook:Politiek: ouderenpartijen in drie gemeenten de grootste partij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>