Ouderen in opstand vanwege robotstofzuiger

Moet je je voorstellen dat je afhankelijk bent van de thuiszorg en dat er dan geen echt mens, maar een robot je woning komt stofzuigen. Dat is misschien wel effectief, maar heel humaan is het weer niet. Ouderen willen de dingen dan ook niet in huis hebben, zo meldt De Telegraag. Robotstofzuigers wekken de woede van steeds meer ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg. De zuigtoestellen, ter vervanging van menselijke huishoudelijke hulp, zorgt in Rotterdam voor een opstand onder thuiszorgcliënten.

In de Rotterdamse deelgemeenten IJsselmonde, Charlois en Prins Alexander weigeren bewoners van zorgflats schoonmakers die zijn uitgerust met een robotstofzuiger. Het schoonmaakbedrijf dat in opdracht van de gemeente Rotterdam werkt, heeft vierhonderd van deze automaten aangeschaft. Ineke Palm, van actiegroep Wij zijn de Thuiszorg Rotterdam: ‘Wat veruit de meeste thuiszorgcliënten niet willen, is dat zij de regie over hun eigen huis verliezen. Dat dreigt nu wel te gebeuren.’ Abvakabo/FNVbestuurder Wim van der Hoorn voorziet een landelijk thuiszorgverzet.

Lees ook:Rotterdam pakt eenzaamheid bij ouderen aan
Lees ook:SP is mensonterend, misselijkmakend en beledigend bezig (filmpje)
Lees ook:Groot gevaar voor ouderen: ondervoeding
Lees ook:Breed initiatief voor betere mondzorg ouderen
Lees ook:Thuishulp: ouderen bang voor de toekomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>