Meer huizen verkocht in januari

Zou het dan langzaam maar zeker toch de goede kant op gaan met de economie en dan nu even in het bijzonder in de huizenmarkt? Je zou er toch echt bijna op gaan hopen, als je de cijfers over januari ziet. In de eerste maand van het jaar werden bijna 9.000 verkochte woningen geregistreerd bij het Kadaster. Dit is een forse stijging van 42,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral vrijstaande woningen gingen meer van de hand. De laatste maanden is er weer regelmatig plaats voor positief nieuws over de Nederlandse huizenmarkt. Waar huizenprijzen in sommige regio’s na een daling van jaren nu weer stijgen, zit ook het aantal verkochte woningen weer in de lift. Het grote verschil met januari vorig jaar wordt onder meer veroorzaakt doordat huizenbezitters eind 2012 nog snel een woning kochten door wijzigende hypotheekregels op 1 januari 2013. Er waren daarom extra weinig registraties van verkochte woningen in januari 2013.
Vooral vrijstaande woningen vonden gretig aftrek begin dit jaar met 75 procent meer verkochte woningen dan in januari 2013. Er werd ‘slechts’ een stijging van 33 procent gemeten in het aantal verkochte hoekwoningen.

Lees ook:65-plusser koopt nog wél huizen
Lees ook:Echtscheidingstsunami treft Nederland
Lees ook:Steeds meer zestigplussers gaan trouwen
Lees ook:Huizenaanbod breekt alle records
Lees ook:Meer en meer senioren gaan trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>