Homo’s en lesbiennes krijgen eigen thuiszorgorganisatie

Homo’s en lesbiennes krijgen een eigen thuiszorgorganisatie. Gay Care Amsterdam is de eerste thuiszorgorganisatie die zich richt op homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT). Gay Care Amsterdam wordt donderdag 10 april gelanceerd in bijzijn van ambassadeurs als André van Duin, Liesbeth List en Erwin Olaf. Gay Care Amsterdam is de eerste thuiszorgorganisatie voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders die hulp aan huis nodig hebben. De overheid stuurt aan op een ‘participatie samenleving’ waarbij zorgtaken meer en meer bij familie wordt neergelegd. Veel homo’s hebben geen kinderen, waardoor mantelzorg niet mogelijk is. Met Gay Care Amsterdam organiseert de gemeenschap zichzelf door zorg te leveren aan deze specifieke groep.De lancering wordt verricht door Eric van der Burg. De Amsterdamse wethouder van zorg doet dat in het bijzijn van Gay Care Amsterdam-ambassadeurs André van Duin, Hans van Maanen, Hans van Willigenburg, Liesbeth List, Boris Dittrich, Erwin Olaf en Ellie Lust. Volgens prof. dr. Tineke Abma lopen veel LHBT’ers in het reguliere zorgaanbod tegen allerlei problemen aan. Tijdens de lancering van Gay Care Amsterdam geeft ze een presentatie van haar onderzoek ‘Op weg naar een betere roze ouderenzorg’, waaruit blijkt dat homoseksuele ouderen met allerlei vormen van discriminatie en uitsluiting te maken krijgen en zich vaak niet geaccepteerd voelen.
“De fysieke en sociale aspecten van de leefomgeving van ouderen is van grote invloed op hun welbevinden en kwaliteit van leven”, aldus Abma. Inzichten in wat behoeften van roze ouderen zijn, ontbreken volgens haar bij bestaande zorgaanbieders.
“Wij zijn ervan overtuigd dat de thuiszorg beter kan”, stelt Jan Nieuwenhuis, directeur Gay Care Amsterdam. “We merken dat cliënten steeds hogere eisen aan de thuiszorg stellen. En terecht. Want met de juiste hulp, kunnen mensen zelfstandig blijven leven. Er zijn momenten dat mensen wel wat hulp kunt gebruiken. Soms kort na een operatie, soms langdurig. Dan is het wel zo prettig om zélf te bepalen hoe die zorg wordt geleverd.”

Lees ook:SP is mensonterend, misselijkmakend en beledigend bezig (filmpje)
Lees ook:50-plus homo’s goed vertegenwoordigd op Gay Pride
Lees ook:Schokkend bericht over en voor homo’s
Lees ook:Bejaardenhuis voor homo’s en lesbiennes
Lees ook:Amsterdam krabbelt op als homostad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>