Het is bijna zover: ‘Nieuwe haring is lekker vet’

Goed nieuws voor de mensen die bijna niet meer kunnen wachten: het schiet op en …de berichten zijn gunstig! De Hollandse nieuwe is dit jaar van een prima kwaliteit. De haring die eerder deze week is aangekomen in het Deense Skagen is vet genoeg. Dat meldt Mads Larsson van Werner Larsson Fiskeeksport, een van de grootste haringverwerkers voor de Nederlandse markt. ‘Het is goed dat we nog een weekje hebben gewacht. We hebben nog geen analyse kunnen maken, maar het vetpercentage lijkt gemiddeld op 22 procent te liggen.’

Het minimum voor haring is 16 procent. ‘Vanaf donderdag gaan trucks met haring naar Nederland. Er zal voldoende zijn als het seizoen begint.’ Inkoper Martin Haasnoot van Haasnoot Vis noemt de kwaliteit van de aangevoerde haring ‘uitstekend’. Vorig jaar moest het seizoen worden uitgesteld omdat de haring nog niet vet genoeg was.

Lees ook:Hollandse nieuwe goed van vetopbouw!
Lees ook:Hollandse Nieuwe vanaf 8 juni 2010
Lees ook:Haringseizoen komt vroeg dit jaar!
Lees ook:Wanneer is haring Hollandse Nieuwe?
Lees ook:De Hollandse Nieuwe…. vanaf 8 juni 2010 volop verkrijgbaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>