Duitsland ruim duurder dan Europees gemiddelde maar Nederland nog duurder

Ik weet niet of het voor u als een grote verrassing komt, maar mij verbaast het niets… Uit onderzoek van het Duitse statistiekburea Destatis is gebleken dat consumentenprijzen in Duitsland vorig jaar gemiddeld 1,5 procent hoger lagen dan gemiddeld in de Europese Unie, maar de prijzen zijn lager dan in Nederland.  Destatis maakte een koopkrachtvergelijking tussen EU-lidstaten. In Nederland liggen de prijzen rond de 10 procent boven het EU-gemiddelde. Binnen de Europese Unie werden de hoogste prijzen genoteerd in Scandinavië. Denemarken spant daarbij de kroon. Het land zit bijna 40 procent boven het gemiddelde in de EU.

Ook in Zweden is de prijs met bijna 30 procent fors hoger. Finland zit 23,5 procent boven het gemiddelde. Ook Luxemburg en Groot-Brittannië zijn gemiddeld duurder dan Nederland, de rest van de lidstaten is goedkoper. Van de Duitse buurlanden waren alleen de prijzen in Polen en Tsjechië lager dan in Duitsland, net als in voorgaande jaren. In Bulgarije waren de prijzen gemiddeld het laagst. Consumenten betalen daar gemiddeld ruim de helft minder dan het gemiddelde.

Lees ook:Groot pensioenverschil tussen mannen en vrouwen
Lees ook:Vrouwen hebben zo’n 40% minder pensioen dan mannen
Lees ook:Boodschappen over de grens doen, loont!
Lees ook:Dagje uit met de (klein)kinderen? Flink stuk duurder
Lees ook:Europese wijnen duurder, maar wel smaakvoller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>