Straks is het zover: de klok gaat achteruit (een uurtje extra slapen!)

Goed, u hoeft er natuurlijk niet voor op te blijven, maar over een paar uurtjes is het zover: vannacht breekt de wintertijd weer aan. Om 03.00 uur mag de klok een uurtje achteruit worden gezet. Maar dat natuurlijk ook gewoon morgenochtend hoor, als u heeft kunnen genieten van een uurtje extra slaap

De wintertijd duurt vijf maanden, van de laatste zondag van oktober tot de laatste zondag van maart. Dat betekent dat op 29 maart 2015 de zomertijd weer ingaat. Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, wordt energie bespaard. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden, zou het rond de jaarwisseling pas rond 09.00 uur ‘s ochtends licht worden.

Lees ook:Het einde van de zomertijd is nabij
Lees ook:De wintertijd komt er weer aan!
Lees ook:Wintertijd breekt aan!
Lees ook:Nog eventjes en het is weer wintertijd!
Lees ook:Zomertijd komt er aan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>