Massaal in de rode cijfers door kerstinkopen

Het zijn dure tijden, in december. Maar wist jij dat bijna 5 procent van de Nederlanders  weleens rood staat door de aanschaf van sinterklaas- of kerstcadeaus. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders. Slechts 27 procent van de ondervraagden zegt in de dure decembermaand makkelijk rond te komen, zo blijkt uit het onderzoek van Panelwizard in opdracht van ActiePagina.nl. Zo’n 20 procent zegt het hele jaar door te sparen voor de sinterklaas- en kerstinkopen. Dat is inderdaad het verstandigste wat je kunt doen. Maar om nou al in de zomer met de feestdagen bezig te zijn…
Vooral vrouwen sparen voor de feestdagen. Zij letten bovendien meer op kortingen. Van de ondervraagde vrouwen is één op de tien actief op zoek naar kortingen en maakt gebruik van coupons of Airmiles bij het kopen van cadeaus. Eén op de tien Nederlanders koopt het hele jaar door cadeaus voor de feestdagen. Meer dan de helft koopt zijn eerste sinterklaas- of kerstcadeau echter pas tussen een maand en een week voor de betreffende feestdag. De ondervraagde mannen doen hun inkopen grotendeels enkele dagen van tevoren of zelfs nog op de dag zelf. Om alle geschenken in huis te halen, vindt 27 procent van de Nederlanders het geen bezwaar om vrij te nemen. Een kleine 3 procent zou zelfs overwegen zich ziek te melden in geval van tijdnood.
De belangrijkste redenen om vrij te nemen om te winkelen zijn volgens de ondervraagden de relatieve rust in de binnenstad op werkdagen (61 procent), tijdsnood (51 procent) of graag inkopen willen doen als de kinderen op school zitten (27 procent).

Lees ook:Wij Nederlanders doen zuinig aan met cadeautjes…
Lees ook:Bijna helft Nederlanders doet online aankopen tijdens feestdagen
Lees ook:Helft Nederlanders shopt voor cadeaus feestdagen liever online
Lees ook:Steun het Ouderenfonds door online je Sint- en Kerstcadeaus te bestellen
Lees ook:Slijters, supermarkten en vooral speelgoedwinkels draaien mooie omzet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>