Percy Sledge (73) overleden

Percy Sledge is overleden! Sledge stierf aan de gevolgen van kanker. De Amerikaanse soulzanger met de spleet tussen zijn  tanden….nog maar 73 jaar oud! Wie heeft er niet “geschuifeld” op het prachtige nummer “When a man loves a woman”! Percy Sledge stond met deze single 11 weken in de Nederlandse top 40. De soulzanger is ook bekend om zijn nummers Love me tender, Take Time to know her en My Special Prayer.

In de jaren zeventig nam de populariteit van Sledge af. I’ll be Your Everything (1975) was zijn laatste internationale hit. Wel werden zijn optredens tot in de jaren negentig druk bezocht. Een van de landen waar hij veel concerten gaf, was Nederland.

Lees ook:Soullegende Percy Sledge geeft concert in Zwolle
Lees ook:Nieuwe amusementshow: “Waar is Elvis”
Lees ook:Zanger Andy Williams overleden
Lees ook:Stevie Wonder gaat het Witte Huis betreden
Lees ook:Muzieklegende Bob Dylan treedt op in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>