Veertig jaar lang als slavin in de Alpen

Het ene na het andere schandaal komt boven water in Oostenrijk. Nu gaat het om een 55-jarige vrouw die al 40 jaar lang als slavin wordt vastgehouden op een afgelegen boerderij in de Alpen. Martina Moik werd geslagen en moest jarenlang overleven op water, brood en jam. Ze kan niet lezen of schrijven, had nog nooit gehoord van een gsm en had geen idee vanwaar ze afkomstig was.

Tot de dood van de veeboer in 2004 werd ze nog redelijk goed behandeld. Ze kreeg kleren en dagelijks drie keer eten en mocht tv kijken. Toen de weduwe van de boer voor haar moest zorgen, liep het grondig mis. “Ze gaf me vaak een pak slaag en trok me bij de haren. Ze nam mijn tv zelfs weg”, getuigt Martina Moik.

Martina Moik werd als vijftienjarige overgedragen om op de boerderij in Styria, de thuishaven van Arnold Schwarzenegger, te werken. De politie onderzoekt of de vrouw al die tijd tegen haar wil vastgehouden werd en gedwongen werd om te werken.

Tegen bezoekers werd steeds verteld dat Moik de meid was en dat ze, omdat ze geen familie had, tegen kost en inwoning en een salaris van iets meer dan 1 euro per maand op de boerderij verbleef.

Pas toen een leverancier de vrouw gezien had, bezorgd was over haar gezondheid en de politie op de hoogte bracht, kon de vrouw bevrijd worden.

Lees ook:65 and still going strong: Terminator 5 voor Schwarzenegger
Lees ook:Extreme vorm van incest
Lees ook:Trieste dood op graf echtgenoot
Lees ook:Raar verhaal: 24 jaar om te bewijzen dat je leeft
Lees ook:Deze overvaller heeft een bejaarde vrouw in elkaar geslagen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>