Einde aan tijdperk waarin we grijs worden…

Aan je haar zien dat je een paar jaartjes ouder wordt? Nu misschien nog wel, maar over een tijdje niet meer. Er wordt hard aan gewerkt dit proces te stoppen, waarmee we dus voor altijd onze jeugdige lokken zullen behouden. Moeten ze natuurlijk niet uitvallen omdat we door ouderdom kaal worden… Grijs worden lijkt voor de meeste mensen onvermijdelijk. Het mechanisme achter het grijs worden was echter onbekend. Een onderzoeksteam van het NYU Langone Medical Center toont voor het eerst dat het ‘Wnt-signaalproces’ een belangrijke rol speelt binnen het pigment van het haar. Het was al langer bekend dat WNT van belang is voor verschillende andere reguleringen binnen het lichaam. “We weten al tientallen jaren dat haarfollikel stamcellen en pigmentproducerende melanocyten samenwerken om de kleur in het haar te produceren. De onderliggende mechanisme waren echter onbekend.”, vertelt onderzoeker Mayumi Ito. “Dankzij het onderzoek weten we nu dat het Wnt-signaalproces de samenwerking tussen de stamcellen en melanocyten coördineert.” Een van de mogelijkheden van deze nieuwe ontdekking is het beïnvloeden van het Wnt-signaalproces. Het geeft meer inzicht in het gedrag van melanocyten. In de toekomst kan dit leiden tot het aanpakken van pigmentaandoeningen of het grijs worden van haar.

Lees ook:Je grijze lokken zijn een mogelijke afweer tegen kanker
Lees ook:Grijs haar: wanneer, waarom, waardoor?
Lees ook:Nooit meer grijs door het slikken van een pil…
Lees ook:Grijze haren gaan tot het verleden behoren
Lees ook:Grijs haar is hartstikke “in”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Einde aan tijdperk waarin we grijs worden…

  1. Willem

    En ook kaal worden behoort steeds meer tot het verleden. Haaruitval wordt steeds vaker cosmetisch opgelost. Gewoon net zoals grijs haar geverfd wordt, worden kalende plekjes met haarcosmetics ‘weggepoetst’. Deze cosmetische producten zijn allemaal net zo veilig als de gebruikelijke haarverf.

    Inderdaad, we worden niet meer grijs. Maar we worden ook niet meer kaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>