Nooit meer grijs door het slikken van een pil…

Moet je je voorstellen: nooit meer grijs worden door een pil… Dat klinkt toch geweldig! Vooral voor vrouwen die al bij de minste grijze  uitgroei weer voor een godsvermogen plaats mogen nemen in de kappersstoel, of zelf aan het werk mogen met haarverf.  Wetenschappers van L’Oreal werken momenteel hard aan zo’n pil! Sterker nog; de testfase is al ingegaan. Het werkzame ingrediënt is een nog geheim extract uit fruit. Door één pil per dag te slikken zou het haar zijn oorspronkelijke kleur houden en zou het niet grijs worden.Bruno Bernard, hoofd van de afdeling haarbiologie bij L’Oreal, zegt in Daily Mail: “In een ideale situatie slik je onze pil je hele leven en word je nooit grijs. Maar we gaan er wel van uit dat je hem moet slikken voordat je grijs wordt. We denken niet dat hij haar dat al grijs is z’n oorspronkelijke kleur weer kan terug geven. We hebben een waterdichte formule ontwikkeld, en we denken dat we heel veel mannen en vrouwen heel blij gaan maken met deze pil.”
Jaarlijks wordt er wereldwijd voor 9,2 miljard euro aan haarkleurproducten verkocht. L’Oreal, de grootste producent van cosmetica en haarproducten ter wereld, hoopt de eerste te zijn die met de lucratieve anti-grijs pil op de markt komt. De pil zou niet duur zijn, maar kan L’Oreal miljoenen op gaan leveren als hij effectief blijkt te zijn.

Haar wordt grijs omdat het haar pigment verliest. Het pigment sterft af omdat het een tekort krijgt aan het enzym TRP-2. De pil moet tekorten TRP-2 aanvullen, waardoor het pigment niet sterft. L’Oreal verwacht in het voorjaar van 2013 klaar te zijn met de tests.

Lees ook:Grijze haren gaan tot het verleden behoren
Lees ook:Je grijze lokken zijn een mogelijke afweer tegen kanker
Lees ook:Einde aan tijdperk waarin we grijs worden…
Lees ook:Jezelf 10 jaar jonger maken door van haarkleur te veranderen
Lees ook:Grijs haar: wanneer, waarom, waardoor?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>