Met 40 ben je al oud in de ogen van een werkgever

Werkgevers vinden personeel van 40 jaar al te oud, zo blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Uit het onderzoek van hoogleraar Beatrice van der Heijden blijkt dat 70 procent van de leidinggevenden vindt dat de gemiddelde leeftijd van een afdeling onder de 40 moet liggen. Zelfs oudere chefs zijn van mening dat hun personeel van boven de 40 te oud is. Jeetje…dat is slecht nieuws voor de lezers van 50plus.blog.nl. Jullie zijn dus STOKOUD! Oudere leidinggevenden zijn wel meer tevreden over de ouderen op hun afdeling. Een jongere chef geeft vaker een slechtere beoordeling aan een veertiger, zegt Van der Heijden. Werkgevers hebben veel vooroordelen over oudere werknemers, zegt Van der Heijden. “Minder flexibel, vaker gefrustreerd, minder ambitieus, minder creatief en minder vernieuwend: dat zijn veelgehoorde kwalificaties.” Het onderzoek is gehouden in het midden- en kleinbedrijf, bij multinationals en overheidsinstellingen. Veertigplussers maken een steeds groter deel uit van de arbeidsmarkt. “Er moet aan de toekomst worden gedacht, zegt Van der Heijden in het AD. “Vergeet niet: veertigers moeten nog 26 jaar werken.”

Lees ook:Weinig rooskleurige berichten van de arbeidsmarkt voor 55-plusser
Lees ook:Oudere werknemers zijn waardevol voor bedrijven
Lees ook:Oudere werknemers voor minder geld op proef laten werken
Lees ook:In 2009 ruim 70 procent meer ontslagaanvragen
Lees ook:Jongere generatie kan werk en privé beter gescheiden houden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>