Hoogbejaard stel sterft dag na elkaar: het lijkt The Notebook wel!

Ik kom zojuist een allermooist, bijna Notebook-achtig, verhaal tegen op De Telegraaf. Het gaat over het stel Helen en Les Brown, die na een enorm lang huwelijk van maar liefst 75 jaar één dag na elkaar gestorven. De twee waren allebei geboren tijdens oudjaarsnacht in 1918. Ze kwamen elkaar tegen op hun middelbare school, de Huntington Park High School. En lees vooral verder, want het wordt steeds mooier! Hij was een rijkeluiszoontje, zij een meisje uit een arbeidersgezin, maar dat hield ze niet bij elkaar weg. Les’ ouders geloofden niet dat de verkering stand zou houden en adviseerden hun zoon een meisje te zoeken van zijn eigen stand. Maar niet alleen zij, ook de ouders van Helen hadden weinig vertrouwen in de relatie. En wat doe je dan als tieners? Dan loop je van huis weg. Dit stel ging alleen een stapje verder. In het geheim gaven ze elkaar het ja-woord. Het huwelijk hield meer dan 75 jaar stand. Hij was fotograaf met zijn eigen studio, zij werd huisvrouw en kocht daarnaast huizen op voor een extra zakcentje. Ze kregen twee zonen, Les Jr. en Daniel. Het gezin woonde in het zonnige Long Beach, Zuid-Californië.
Hun oudste zoon verklaarde aan de Amerikaanse krant Long Beach Telegram dat beiden doodsbang waren de ander te verliezen. ´Het was echte liefde. Ze waren geen dag zonder elkaar.´ Uiteindelijk overleed Helen Brown op 16 juli 2013. Les stierf een dag later. Helen leed aan maagkanker, Les had Parkinson. Ze werden allebei 94 jaar.

Zo en nu ga ik een doos tissues halen.

Lees ook:Bejaard echtpaar sterft na 70 jaar dag na elkaar
Lees ook:Na 80 jaar nog verliefd op elkaar: een eiken huwelijk
Lees ook:Triest einde voor een dappere vrouw
Lees ook:Opa’s en oma’s opgelet!
Lees ook:Vrouw van 70 jaar bevalt van tweeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>