Heeft u nog een Monet of Picassootje op zolder?

Mensen die ergens op zolder onder een groot laken nog een schilderij van Monet en/of Picasso heeft staan, moeten misschien toch eens overwegen om te gaan cashen… Want in de kunstwereld is het voor sommige kunstkopers kennelijk al lang geen crisis meer.  Drie schilderijen van Pablo Picasso en een werk van Claude Monet hebben dinsdag tijdens een veiling in New York samen zo’n 53 miljoen euro opgebracht. Het topstuk van de vier doeken was Waterlelies van Monet. Daar werd bij veilinghuis Christie’s bijna twintig miljoen voor betaald. Het was in 1930 gekocht door een kunstverzamelaarster die in 2011 overleed. Huguette Clark liet bij haar dood een verzameling na met een waarde van zo’n 215 miljoen euro.

Monet schilderde Waterlelies in 1907 in zijn eigen tuin in het Franse Giverny, in de buurt van Parijs. Het schilderij voldeed tijdens de veiling aan de verwachtingen. De geschatte waarde van het doek lag namelijk tussen de 18 en 25 miljoen euro. Van Picasso werd onder meer een portret geveild van Dora Maar, een geliefde van de schilder. Dat leverde ruim 16 miljoen euro op.

Lees ook:Duurste postzegel ooit in Nederland verkocht…
Lees ook:Vrouw haalt schilderij van 30.000 euro onder bed vandaan
Lees ook:Jurkje Marilyn Monroe levert slordige 3 miljoen euro op
Lees ook:Grootste Ferrari veiling ooit in Europa gestart
Lees ook:Eerste Kuifje-album geveild voor 30.000 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>