107-jarige priester nog steeds actief

Afgelopen maandag was het feest voor Priester Jacques Clemens, hij vierde zijn 107e verjaardag. En……… nog actief hè. Hij is de oudste nog actieve priester ter wereld!! Jacques Clemens werd op 11 juli 1909 in Den Haag geboren.

Jacques Clemens trad tachtig jaar geleden officieel in het klooster als katholieke priester. Hij is de enige priester die nog woont in het klooster in de Belgische plaats Nalinnes, tegen de Franse grens.

Zijn geheim van zo oud worden? Een ijzeren discipline. Hij leeft al tientallen jaren hetzelfde: zijn wekker gaat om half zes voor het ochtendgebed. De geestelijke ligt elke dag om negen uur ’s avonds weer in bed. De jarige priester kreeg van paus Franciscus een felicitatiebrief. “Dat heeft me veel plezier gedaan. Ik heb de brief meteen laten inlijsten.”

Lees hier meer.

Lees ook:Nieuwe puzzel Jan van Haasteren: de grasmaaierrace
Lees ook:Wekker-Wakker worden met muziek uit de jaren ’50 en ’60
Lees ook:Koffietijd is om half elf en niet eerder!
Lees ook:‘Good-old’ Jan Rietman naar Omroep MAX
Lees ook:Deze wekker zet je aan of uit door hem om te draaien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>