Staanplaatsen in het vliegtuig??

Weet je nog vroeger in de tram als er geen zitplaatsen meer waren? Dan moest staan en je vasthouden aan zo’n beugel boven je hoofd. Als de tram door de bocht ging slingerde je via de tenen van de passagier links van je bovenop tenen van de passagier rechts van je. Nou, een soortgelijke situatie krijgen we waarschijnlijk ook in het vliegtuig, bij Ryanair, de lagekostenmaatschappij.

Ryanair is zelfs al met Boeing aan het onderhandelen om een vliegtuig met staanplaatsen te bouwen. Op die manier wil de maatschappij meer passagiers in één vliegtuig proppen, meldt de Daily Mail.

Volgens Ryanair-baas Michael O’Leary kan het bedrijf dertig procent meer passagiers vervoeren en zo op twintig procent van de kosten besparen. Ook de passagiers zullen van de maatregel profiteren en goedkoper kunnen vliegen. De staanplaatsen zijn volgens Ryanair veilig en zullen een speciale gordel krijgen zodat mensen zich kunnen vastgespen. Ook zo handig als je in een noodsituatie je zwemvest om moet knopen…….

Je krijgt wel een soort van kruk onder je kont, dus je kunt wel lekker steunen, dat is al wat.
Deze plaatsen zouden dan gratis of met 50 procent korting aangeboden worden. Voordat Ryanair haar plannen kan uitvoeren, is wel nog een akkoord nodig met Boeing en met de Ierse luchtvaartautoriteiten.

Eerder kwam Ryanair met vaker vreemde plannen om op kosten te besparen. Zo zouden ze de check-in-procedure willen afschaffen en passagiers met hun koffers tot aan het vliegtuig laten lopen. Wie met Ryanair vliegt, kan tegenwoordig aan boord zelfs deelnemen aan een tombola.

Lees ook:Goedkoper vliegen met Ryanair
Lees ook:Wat is de meest “veilige” plek in een vliegtuig
Lees ook:Gratis een iPad tijdens je vliegreis
Lees ook:Met de Supersmoker het vliegtuig in
Lees ook:Ergernissen in het vliegtuig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Staanplaatsen in het vliegtuig??

  1. tina

    ben 1x met ryan air geweest maar liever niet meer. de beide landingen waren, in vergelijking met klm, niet aangenaam! te hard aan de grond komen is niet prettig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>