Stedentrip naar Londen?

Heeft u plannen voor een stedentrip naar Londen, met een bezoekje aan de Big Ben er bij? Dan moet u er rekening mee houden dat het geld gaat kosten om de trappen van het monument te beklimmen. Tot nu toe was dat altijd gratis, maar die tijd is geweest: de bijna 10.000 toeristen die elk jaar een bezoekje brengen aan de Big Ben, de klokkentoren van het Britse Parlement, zullen vanaf 2 juli 15 pond (18 euro) moeten betalen.Volgens het liberaal-democratische Kamerlid John Thurso zal de toegangsprijs dienen om de georganiseerde bezoeken aan de toren te sponsoren. De kosten daarvan lopen op tot 112.000 pond of 134.000 euro. Thurso benadrukt dat hij met het initiatief geen winstbejag nastreeft en het dus enkel dient om de kosten van de bezoeken te dekken.

Overigens is het niet zo dat je, als je in Londen bent, je gewoon naar de Big Ben toe kunt gaan om even naar boven te klimmen, tenzij je heel veel geluk hebt. Reserveren is verplicht en wachttijden kunnen soms oplopen tot 4 maanden.

Lees ook:Leef je uit op de ijspistes in Londen
Lees ook:Londense Big Ben viert 150ste verjaardag
Lees ook:Vette boete voor de Rolling Stones
Lees ook:Beelden van Simon en Tiny Carmiggelt terug in De Steeg
Lees ook:Koffer meenemen soms duurder dan vliegticket zelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>