Oostenrijkers vriendelijkst, Zwitsers minst vriendelijk

Inwoners van Oostenrijk zijn de meest vriendelijke en gastvrije mensen van Europa, meteen gevolgd door de Spanjaarden en de Belgen, zo blijkt uit nieuw Europees onderzoek. Ben je dus van plan een reisje te gaan maken, en heb je geen zin in chagrijnen, dan zul je naar Oostenrijk, Spanje of onze benedenburen moeten gaan! Ik heb Oostenrijk in de winter al gehad en ga deze zomer naar België. Wat een vriendelijk jaar heb ik mezelf toebedeeld! De Oostenrijkers krijgen in een Europees onderzoek, dat vakantiebeoordelingssite Zoover hield onder ruim 17.000 respondenten in 23 landen, bijna 13 procent van de stemmen en zijn daarmee de meest vriendelijke mensen van Europa. De Spanjaarden en de Belgen krijgen beiden ruim tien procent van de stemmen en eindigen als tweede en derde plek op het lijstje van meest vriendelijke Europeanen.
Daarna volgen de Grieken met 9,6 procent van de stemmen. Italianen en Nederlanders krijgen ruim 9 procent van de stemmen. Nederlanders doen het met een zesde plaats en een percentage van ruim 9% redelijk goed op de vriendelijkheidlijst. Ondanks het soms wilde imago als toerist in het buitenland en de stempel eigenwijsheid passen Nederlanders zich gemakkelijk aan en spreken zij over het algemeen meerdere talen. Zwitsers bungelen onderaan het vriendelijkheidlijstje. De Europese vakantiegangers niet erg gecharmeerd van de vriendelijkheid van de inwoners van deze landen. Europeanen schatten zichzelf overigens hoog in. De meeste Europeanen vinden de inwoners van hun eigen land het vriendelijkst en geven hun landgenoten maar liefst 35 procent van de stemmen.

Lees ook:Nederlanders vertoeven op vakantie het liefst in…Spanje
Lees ook:Nederlanders nemen minste koffers mee op reis
Lees ook:Nederlander kan prima ontspannen tijdens vakantie
Lees ook:EU: Sparende Nederlander minst bezorgd over pensioen
Lees ook:Nederlanders echte wandelaars

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oostenrijkers vriendelijkst, Zwitsers minst vriendelijk

  1. Recreatiewoning.nl

    Er zijn diverse leuken vakantielanden in Europa waar aardige mensen te ontmoetten zijn. Oostenrijk is inderdaad een prima reisbestemming. Vaak huurt u hier ook een vakantiehuis van een particulier eigenaar. Vakantieparken zijn er minder te vinden in dit Alpenland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>