Honderdduizenden Nederlanders minder op vakantie

De crisis… Ik vind het nog steeds erger klinken dan het aanvoelt, maar alhoewel we het in Nederland natuurlijk vergeleken met veel plaatsen op de wereld best goed hebben, gaan we meer en meer merken dat mensen de hand op de knip houden. Zo gaan er komende zomer bijna 400.000 minder Nederlanders op vakantie dan vorig jaar. In totaal trekken bijna 10,8 miljoen Nederlanders er voor een week of langer op uit. Daarvan gaan 7,8 miljoen mensen naar het buitenland en 2,6 miljoen mensen vieren vakantie in eigen land. Ruim 300.000 mensen weten nog niet waar ze naar toe gaan. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research dat in april is uitgevoerd onder 7400 Nederlanders. Het ging daarbij om vakanties van een week of langer in de periode mei tot en met september.

Het aantal mensen dat in Nederland vakantie viert, daalt in vergelijking met vorig jaar met 5 procent, ofwel 125.000. Frankrijk, Spanje en Duitsland mogen dan de populairste buitenlandse bestemmingen zijn, Turkije en Kroatië zijn de groeiers.  Er gaan 40.000 Nederlanders meer naar beide landen dan vorig jaar. Ook komen er meer Nederlanders naar Spanje: 70.000. Dalingen zijn deze zomer te zien in landen als België (-100.000), Frankrijk (-75.000) en Griekenland (-60.000).

”De verklaring voor de teruggang heeft te maken met de recessie, de koopkracht die terugloopt en het lage consumentenvertrouwen”, zegt een woordvoerster van NBTC-NIPO. ”We zien daardoor dat Nederlanders minder vaak op vakantie gaan en op de kosten letten.”

Lees ook:Frankrijk trekt meeste bezoekers…ter wereld!
Lees ook:Nederlanders vertoeven op vakantie het liefst in…Spanje
Lees ook:Frankrijk en Griekenland minder populaire vakantiebestemmingen
Lees ook:Griekenland staat als vakantieland weer op de kaart!
Lees ook:Zeeland nummer één voor zomervakantie in eigen land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>