Oud-Atlete Fanny Blankers-Koen in Hall of Fame

Daar mogen we als klein landje best trots op zijn: Fanny Blankers-Koen is een van de twaalf atleten die donderdag zijn opgenomen in de ‘galerij der groten’ van de internationale atletiekfederatie IAAF. De beroemde Nederlandse sprintster, die vier keer goud veroverde op de Olympische Spelen van 1948 in Londen, krijgt in de Hall of Fame gezelschap van grootheden als Jesse Owens, Abebe Bikila, Emil Zatopek en Carl Lewis.De IAAF introduceert dit jaar haar eregalerij ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan. De eerste twaalf namen in de Hall of Fame gaf voorzitter Lamine Diack vrij een dag voor aanvang van de WK indoor in Istanbul.

Lees ook:Rock ‘n roll-held Jerry Lee Lewis in Heineken Music Hall!
Lees ook:Eerbetoon aan John Denver, met Olivia Newton-John
Lees ook:Je zult maar 800 liefdesbrieven op zolder vinden…
Lees ook:Opening ABBA-museum in Stockholm
Lees ook:Voor altijd jong en 3-5 kilo buikvet kwijt in een paar weken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>