De beste Belgische restaurants

Iedereen weet dat het bij ons zuiderburen goed van eten en drinken is. In België hebben de mensen nu eenmaal een bourgondischer inslag dan hier in Nederland. Menig landgenoot wipt dan ook met enige regelmaat de grens over om daar eens uitgebreid culinair te genieten. Handig is dat Het Nieuwsblad voor ons de 80 beste restaurants op een rij heeft gezet. De top-80 van de Vlaamse en Brusselse restaurants is samengesteld door de redactie op basis van de vier restaurantgidsen die in België verkrijgbaar zijn.Dat helpt misschien bij de keuze voor een (nieuw) culinair avontuur. Op nummer één staat Hof van Cleve in Kruishoutern, nummer twee is de Karmeliet in Brugge. Op nummer drie staat het eerste restaurant dat ik vanuit eigen ervaring kan aanbevelen: Comme chez Soi in Brussel. Dit restaurant, dat al meer dan tachtig jaar wordt geleid door dezelfde familie, heeft terecht 2 Michelin sterren en ook in de Gaultmillau scoort het restaurant bijzonder hoog. Absolute topper is wat mij betreft de gebakken ossehaas met zwarte truffels. Wie zich uitgebreid wil laten verwennen, kiest één van de menu's. In ieder geval een restaurant om een eind voor om te rijden…

Voor de volledige top-80 klikt u hier.

Lees ook:Nieuwe Restaurant Week is van 5 t/m 11 maart
Lees ook:Restaurant Week van 14 t/m 20 maart 2011
Lees ook:Geniet van de Franse Restaurant Week
Lees ook:De restaurantweek: eet, drink en geniet
Lees ook:Vier de Week van de Smaak dit jaar in Smaakstad Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>