Muzieklegende Bob Dylan treedt op in Amsterdam

En wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 april 2009. De legendarische folkrock-zanger Bob Dylan zal dan nummers uit zijn hele oeuvre ten gehore brengen. Zijn concerten worden gehouden in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar hij in 2007 ook al twee concerten gaf.

Met zijn rauwe stem en literaire teksten stond hij aan de wieg van genres als folkrock en countryrock, maar ook blues en pop zijn in zijn brede repertoire terug te vinden.

Hij bracht in zijn carrière meer dan veertig albums uit, waaronder hoogtepunten als The Freewheelin’ Bob Dylan (1963), The Times They Are A-Changin’ (1964), Blonde on Blonde (1966), Blood On The Tracks (1975) en Time Out Of Mind (1997).

Met zijn meest recente album Modern Times (2006) stond Dylan voor het eerst in dertig jaar weer met een album op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten. Met dit album won hij ook twee Grammy’s.

Bob Dylan,  zonder meer een van de meest invloedrijke artiesten in de geschiedenis van de popmuziek.

Lees ook:Bob Dylans nieuwe album “Tempest” komt eraan
Lees ook:Eerste Kuifje-album geveild voor 30.000 euro
Lees ook:Nieuw album Doris Day
Lees ook:Ga vooral kort op vakantie: veel leuker!
Lees ook:Moody Blues-fans opgelet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>