Lekker weg met Pasen: voorjaarsbollen,paasvuren en eieren

binnenhofje met lavendelLRRust en ruimte aan de Vecht: de omgeving van Hotel Mooirivier is er één waar je u tegen zegt. Het ligt in het Overijsselse Dalfsen, met natuurgebieden, landerijen en kastelen in de directe omgeving. Een droombestemming midden in de Nederlandse natuur. Wel toe aan een uitje om de winter van je af te schudden? Ga dan met Pasen naar Mooirivier en beleef de viering op de Overijsselse manier. Er is in en om het hotel van alles te doen, van de Paaseieren zoektocht tot het voorjaarsbollen feest en van zelf zingen tijdens de Paaszang tot genieten van het Paasconcert met Jan Vayne. Maar het wordt pas echt Pasen als de spectaculaire Paasvuren worden ontstoken.  Mooirivier is meer dan een hotel, het is een Overijssels pronkstukje. De natuurlijke sfeer van de omringende tuinen, het bos en de rivier wordt binnen voortgezet met warme tinten en een interieur vol klassieke en trendy elementen. De zes hectare eigen grond is de ideale omgeving voor een uitgebreide Paaseieren-zoektocht met de kleinkinderen – zelf verstoppen maakt het nog net een stukje leuker! En daarna lekker brunchen: in het restaurant en de brasserie van Mooirivier wordt gewerkt met eerlijke streekgebonden ingrediënten, zoals speltbrood, boerenkaas en natuurlijk eieren uit de buurt. Al dat lekkers maakt de Paasbrunch automatisch tot een feestje voor de hele familie.

Vurig Pasen

Met Pasen is er ook in de omgeving van het hotel van alles te doen. Zo is er het voorjaarsbollen feest met keramiek expositie en wordt een muzikaal Pasen gevierd tijdens de Paaszang met het Christelijk Mannenkoor in Dedemsvaart en het Paasconcert met Jan Vayne in Ommen. Spectaculair zijn de traditionele paasvuren, op loopafstand van het hotel in Vilsteren en Oud Leusden. Dorpsbewoners zijn weken en soms zelfs maanden bezig met het verzamelen van hout, met indrukwekkende nachtelijke vuren als resultaat. Het Paasvuur is een bijzonder gebruik dat typisch is voor deze regio en wat de dorpsbewoners maar wat graag in ere houden. Pas als het vuur aangaat is het Overijsselse  Pasen compleet!

Lees ook:Ervaar de kleurrijke herfst aan de Vecht
Lees ook:Met dit recept maak je de lekkerste paascake
Lees ook:Vraag: waarom eten we met pasen eigenlijk eieren?
Lees ook:Dé paaseitjestest van Vrouw 2015
Lees ook:Eropuit met Pasen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>