Vlaggetjesdag: feestelijk haringhappen in Scheveningen

Morgen is het Vlaggetjesdag in Scheveningen: dan wordt de komst van de nieuwe haring gevierd, en wel voor de 65ste keer! Extra feest dus.  Traditiegetrouw wordt de nieuwe haring gepresenteerd op haringparty’s en op Vlaggetjesdag. Dan liggen vissersschepen gepavoiseerd (versierd) in de haven. Vroeger werd het uitvaren, nu het binnenkomen met de Hollandse Nieuwe gevierd. Veel vissersdorpen hebben hun eigen feestdag, maar dé Vlaggetjesdag is die van Scheveningen. Heb je dus nog niets te doen, dan weet je waar je morgen moet zijn voor een gezond en feestelijk hapje! Lees meer over Vlaggetjesdag bij mijn collega van eropuit.blog.nl!

Lees ook:De Nieuwe Haring….. nog even geduld
Lees ook:Nieuwe haring vanaf 3 juni verkrijgbaar
Lees ook:Hollandse Nieuwe later dit jaar
Lees ook:Haring Happen kan weer écht op 5 juni volgend jaar
Lees ook:Wanneer is haring Hollandse Nieuwe?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>