De Klaverbladroutes combineren buiten zijn perfect met lekker eten en drinken

Ik mocht vorige week kennismaken met een wel heel erg bijzonder nieuw concept. De Klaverbladroutes: culinaire fiets- en wandelroutes, geïntroduceerd door Logis Hotels. Wij verbleven in het prachtige Logis hotel de Leygraaf in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Een prachtige uitvalsbasis voor de mooiste wandelroutes, zo bleek. En niet alleen voor wandelroutes, ook fietsers hebben hier een unieke stek gevonden. Maar wat nou zo bijzonder is aan de Klaverbladroutes: je wordt opgewacht met koffie en iets lekkers van de chef-kok en daarna ga je wandelen. Na de wandeling, staat het voorgerecht klaar! Je voelt ‘m al aankomen waarschijnlijk: je maakt steeds een wandeling, waarna je op culinaire wijze heerlijk wordt verwend. Zo gezellig! Een echt complete dag.Voor trotseerders van de kou, is het arrangement ook prima in de wintermaanden te boeken. Immers: het zijn steeds relatief korte wandelingen en je krijgt tussendoor steeds de mogelijkheid lekker op te warmen. Maar ben je nou niet zo’n held in de winter, kun je uiteraard ook nu al boeken voor het voorjaar! Erg leuk om te doen met vrienden, familie of misschien wel het gezin. Voor een ieder die van de natuur, lekker fietsen of wandelen én lekker eten houdt, is dit een ‘must-boeking’ voor 2014!

Het is natuurlijk ook een geweldig cadeau voor iemand of voor een stel ‘dat alles al heeft’. Ik vind ‘een beleving geven’ altijd zo leuk. En dat is dit echt.

Klaverbladroutes combineren dus  de lokale gastronomie van Logis Hotels gecombineerd met bijzondere fiets- en wandelroutes door de natuur of de stad. Er zijn vijf restaurants van Logis Hotels die momenteel het concept aanbieden; ik heb genoten van de vriendelijkheid van Logis hotel de Leygraaf, waar het idee voor de routes ook ontstaan is (we verbleven in de bruidssuite mét bubbelbad waar je met gemak een ‘duik’ in kon nemen zo groot!).

De Klaverbladroutes bestaan uit een vier- of vijfgangenmenu  en vier relatief korte wandel- en/of fietstochten. Het centrale punt ligt altijd in het restaurant van het betreffende Logis Hotel. Na aankomst en ontvangst start men met een route. Na elke route komen de deelnemers terug in het hotel-restaurant waar dan een heerlijk gerecht voor hun klaarstaat. De vier routes vormen samen zo het denkbeeldige patroon van een klaverblad.

Deelnemers aan een Klaverbladroute beginnen rond 10.30 uur met koffie en iets lekkers en ontvangen uitleg over de Klaverbladroute-dag. Vanaf 11.00 uur gaan ze op pad voor hun eerste wandel- of fietsroute door de natuur of stad en langs bijzondere plaatsen. De routes zijn beschreven en duidelijk op een plattegrond uitgestippeld. Uniek aan Klaverbladroutes is de flexibiliteit voor de deelnemer. Zo hebben diegenen die vier keer fietsen of wandelen iets te actief vinden de mogelijkheid om minder routes te volgen of fietsen en wandelen te combineren.

Je kunt van het arrangement gebruik maken in:
·         Noord-Holland: Logis Hotel Strandhotel Camperduin, Schoorl
·         Noord-Brabant: Logis Hotel Het Witte Paard, Etten-Leur
·         Noord-Brabant: Logis Hotel De Leygraaf, Heeswijk-Dinther
·         Gelderland: Logis Hotel De Tuinkamer, Ruurlo
·         Friesland: Logis Hotel Lunia, Oldeberkoop

En binnenkort volgen meer Logis-hotels!

En hoe fijn is het, dat als je dat wilt, je bed ‘s avonds voor je klaarstaat. Niet meer naar huis rijden, maar heerlijk luxe bijkomen van je (toch wel) inspannende dag!
Meer informatie over de Klaverbladroutes en om te boeken: www.klaverbladroutes.nl.

Lees ook:Logis introduceert Klaverbladroutes: culinaire fiets- en wandelroutes
Lees ook:Win een Klaverblad-arrangement voor vier personen bij een Logis Hotel!
Lees ook:Doe mee met de “24 uur van de natuur”
Lees ook:Exclusieve fietsarrangementenvan hotel naar hotel
Lees ook:Alles over fietsen, fietsroutes en fietsvakanties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>