Corso Zundert op zondag 7 september

Iedere eerste zondag van september vindt in het Brabantse Zundert het grootste corso ter wereld plaats.  Duizenden vrijwilligers tonen aan ruim 70.000 bezoekers de creaties waar ze maandenlang aan gewerkt hebben.

Wat begon als een feestelijke optocht van versierde fietsen is uitgegroeid tot een immense stoet van huizenhoge wagens, bedekt met honderdduizenden dahlia’s. Het organiseren van het corso, het bouwen van de wagens en het kweken van de dahlia’s is allemaal vrijwilligerswerk. In twintig gigantische bouwtenten wordt elke avond in de zomermaanden hard gewerkt aan de bouw van de wagens. Het aanbrengen van de dahlia’s gebeurt in het laatste, hectische weekend direct voor het corso. De bloemen blijven immers maar een paar dagen goed.  Per buurtschap werken honderden mensen om de monsterklus te klaren.

 

Zundert leeft voor het corso. Vele corsobouwers spenderen er de zomervakantie aan, om de schitterende dahliareuzen op tijd en zo goed mogelijk af te krijgen. Bouwers en ontwerpers van de wagens krijgen het corso met de paplepel ingegoten. Gezamenlijk bouwen alle buurten met hetzelfde doel: de hoogste plaats behalen tijdens de optocht op de eerste zondag van september. Een vakkundige jury besluit welke wagen tijdens de stoet mag stoppen voor de hoofdtribune op de markt. Dat moment, ‘de Zundertse Jubel’, is de climax van het corso omdat de bouwers van de winnende buurtschap in een vreugde-uitbarsting hun overwinning vieren. Dat moment mag u niet missen.

De stoet op zondag vormt het hoogtepunt van het corso. Naast de corsowagens kan men genieten van internationale topmuziekkorpsen. Daarnaast is er in Zundert nog veel meer te beleven. Dweilbandjes, levende standbeelden en diverse jaarmarkten maken van het corso een afwisselend dagje uit.

Eén advies willen we meegeven: je ziet het corso het beste vanaf een tribune. Vakkundige omroepers vertellen je dan ook alles over de wagens. Tribuneplaatsen zijn te reserveren via de website www.corsozundert.nl/online-verkoop

Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Lees ook:Corso Zundert op zondag 6 september 2015
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek… het kleurrijkste en geurigste evenement van het voorjaar
Lees ook:Bezoek het op één na grootste dahliacorso van de wereld
Lees ook:Naaktfietsers ook in Brussel op pad
Lees ook:Open Monumentendag met vijftig rijdende monumenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>