Leuk (met de kleinkids): Het Zuiderzeemuseum!

Hoe leefden de mensen ruim drieduizend jaar geleden in West-Friesland? Ontdek het zaterdag 16 en zondag 17 augustus tijdens de open dagen van de bronstijdboerderij in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Kijk en doe mee tussen 10.00 en 16.00 uur met de activiteiten graanmalen, koekjesbakken en haarbanden vlechten. Aan de hand van verschillende leuke en leerzame activiteiten krijg je een indruk van hoe het leven in de prehistorie er aan toe ging. Ook is er, naast alle activiteiten, aandacht voor de eetbare en bruikbare planten in het natuurgebied rondom de bronstijdboerderij.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. www.zuiderzeemuseum.nl

Lees ook:Lampionnen en klompbootjes knutselen met de kleinkinderen
Lees ook:Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Gratis workshops volgen in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Landgeitenkeuring in het Zuiderzeemuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>