Miniconcerten in het Zuiderzeemuseum

In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen net als voorgaande jaren miniconcerten op zondag. Deze miniconcerten starten om 12.00 uur en duren tussen een uur à anderhalf uur. Het zijn kleine intieme uitvoeringen, zonder versterking. Er is een afwisselend aanbod van klassieke gitaarstijlen in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. Voor de kleintjes biedt het museum de knutselruimte, waar ze aan de slag gaan met klompjes of een kijkdoos. Bezoekers van het museum hebben gratis toegang tot de concerten en het knutselen.

Programma 1 februari: Smeltkroes
Het miniconcert is deze dag onderdeel van Smeltkroes, een initiatief van zes muziekdocenten die in samenwerking met elf verschillende podia in Hoorn en Enkhuizen muziek makend jong en oud een kans bieden zich te laten horen. Het Zuiderzeemuseum is vandaag een van de speelplekken voor de beginnende muzikanten en bandjes, bestaande uit zo’n tien á vijftien personen, die nog niet de mogelijkheden hebben om zich avondvullend te presenteren maar wel al graag van zich wil laten horen.

Programma 8 februari: Reaching Hand
Op zondag 8 februari treedt jongerenkoor Reaching Hand op in het atrium van het binnenmuseum. Het koort, dat sinds 1968 bestaat, repeteert elke vrijdag onder begeleiding van dirigente Ria van Bijnen en een combo bestaande uit piano en drum. Eens in de maand zingt het koor in de Franciscus Xaverius kerk in Enkhuizen. Het koor is door het hele land te vinden op festivals en optredens. Zo heeft Reaching Hand meegedaan aan het tv-programma Korenslag, in Rocktempel Paradiso opgetreden, de eerste prijs gewonnen op het korenfestival in Medemblik en zelfs concerten gegeven in België, Luxemburg en Frankrijk. Het repertoire van Reaching Hand bestaat onder meer uit Nederlands- en Engelstalige gospel, pop, jazz, kerst- en rockliedjes.

Programma 22 februari: Deunen & Deinen
Inmiddels is het winterfestival Deunen & Deinen niet meer weg te denken uit muzikaal en maritiem Enkhuizen. Veel van de artiesten die voor dit prachtige festival Enkhuizen weer aandoen, zijn ook graag geziene gasten tijdens het Maritiem Festival van het Zuiderzeemuseum in augustus. Deze zondag wordt een aansprekend en gevarieerd concertprogramma aangeboden, dus laat je muzikaal verrassen door binnen- en buitenlandse muzikanten van formaat!

Een greep uit de muzikale deelnemers die hun repertoire ten gehore brengen tijdens deze dag:

Icoon in de folk- en shantywereld, John Conolly. Veel van John’s liederen vinden hun oorsprong in de oostkust van Engeland, waar zijn wortels liggen.
Het Franse duo Patrick et Miguel zingen shanties uit High Normandy en Low Normandy.
Andy Kenna, een bekend solozanger die zichzelf begeleidt op concertina. Hij beschikt, samen met zijn liederen uit Liverpool/Ierse traditie, over een enorm uitgebreid maritiem repertoire.
Het Zuid-Hollandse Pekel. De mix van typisch Nederlandse muziek maakt deze groep aantrekkelijk voor veel mensen. Interactie met het publiek is voor deze groep minimaal zo belangrijk als de muziek zelf.

Kijk voor het gehele programma op www.zuiderzeemuseum.nl.

Lees ook:Maritiem festival in het Zuiderzeemuseum… sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis
Lees ook:Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis
Lees ook:Leuk (met de kleinkids): Het Zuiderzeemuseum!
Lees ook:Gezellige meivakantie in het Zuiderzeemuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>