Gezellige meivakantie in het Zuiderzeemuseum

Moeders mogen gratis naar binnen op 10 mei….
Tijdens de meivakantie is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Er zijn allerlei pretactiviteiten voor het hele gezin. Verkleed je als Volendammer of speel Oudhollandse spelletjes. Ook kun je je moeder op een dagje Zuiderzeemuseum trakteren tijdens Moederdag. Zij mag dan gratis naar binnen. Verwen je moeder extra met een eigengemaakt zeepje of een samengesteld geurzakje met de lekkerst ruikende ingrediënten.

 

In het buitenmuseum vind je activiteiten voor jong en oud. Bekijk de verschillende ambachtsdemonstraties en ga aan de slag met de leukste spelletjes en activiteiten. Werp een tros als een echte matroos, sla een (spring)touw en ontmoet de bewoners van het buitenmuseum. Vaar mee met de vissersboot op het IJsselmeer en ontdek hoe het vroeger ging in het huishouden van 1920.

Op zondag 10 mei organiseert het museum Zuiderzee klassiek In samenwerking met BravaNL worden er op vijf verschillende locaties in het buitenmuseum diverse soorten klassieke muziek ten gehore gebracht. Naast een aantal concerten zijn er ook workshops en masterclasses, waarin naast het genieten van de muziek ook de interactie met de bezoekers centraal staat.

Dit jaar ontdekken bezoekers binnen het thema Reis je rijk allerlei overzeese bestemmingen in het buitenmuseum. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir.

Lees ook:Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Neem je vader gratis mee naar het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Zuiderzeemuseum geeft moeders vrij toegang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>