Activiteiten voor jeugd in drakententoonstelling Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo is in de ban van draken. Het fabeldier staat centraal in een aantrekkelijke familietentoonstelling die afgelopen zaterdag van start is gegaan. In de voorjaarsvakantie van de basisscholen, 30 april tot en met 8 mei, pakt het museum uit met leuke activiteiten voor de jeugd. Wat is er allemaal te doen? De jeugdige bezoekers kunnen een drakenboekenlegger vouwen, een drakenpuzzel maken en aan de slag met drakenkleurplaten. Op vrijdag 6 mei is er de workshop: ‘Maak een collage van de draak’. Kinderen zijn tussen 12 en 14 uur welkom in de educatieve ruimte van het Limburgs Museum.

Verder is er een filmprogramma, dat er als volgt uitziet:

 

Zondag 1 mei, aanvang 15 uur: Mulan
De animatiefilm is gebaseerd op een Chinese legende. Het dappere meisje Mulan Hunnen. Met steun van haar drakenvriendje Mushu dwingt ze respect af bij de knappe bevelhebber Shang.

Maandag 2 mei, aanvang 15 uur: Dragonheart
In mythische tijden leefde een ridder, Bowen genaamd, die geloofde dat de ziel van de kroonprins Einon vergiftigd was door een draak. Hij zwoer elke draak te doden. Dat ging goed tot hij Draco ontmoette, een draak met grote macht, kracht en intelligentie.

Vrijdag 6 mei, aanvang 15 uur Peter en de Draak.
De weesjongen Peter loopt weg en komt samen met zijn beste vriendje, de draak Elliott, terecht in een vissersstadje. Ze krijgen onderdak in het huis van Nora en haar vader, de vuurtorenwachter. De drakenstreken van Elliott zorgen voor problemen met de bewoners van het stadje. Handelaren proberen Elliott te vangen en Peter moet zijn vriendje redden. Hij ontdekt wat vriendschap en familieband echt kunnen betekenen!

Limburgs Museum
(recht tegenover het NS-station)
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
www.limburgsmuseum.nl

Het Limburgs Museum is tijdens de meivakantie (30 april-8 mei) iedere dag geopend, dus ook op maandag 2 mei van 11 tot 17 uur.

 

Bron: Limburgs Museum

Lees ook:Babyboomers worden bloemenkinderen
Lees ook:Rondleidingen Militair Luchtvaart Museum Soesterberg
Lees ook:Internetveiling met boedel van het Scheringa Museum
Lees ook:Eervolle vermelding voor Nationaal Militair Museum
Lees ook:Historische kentekens gezocht uit Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>