De Tuindagen van Slot Zuylen

Op 21 en 22 mei 2016 organiseert Slot Zuylen in Oud-Zuilen aan de Utrechtse Vecht haar jaarlijkse Tuindagen. Een tweedaags evenement in de eeuwenoude kasteeltuin en het sfeervolle Slot met tientallen stands en activiteiten op het gebied van planten, bloemen, natuur, cadeauartikelen en kunst. Liefhebbers van tuinieren en het buitenleven kunnen hun hart ophalen, maar door het gevarieerde aanbod zijn De Tuindagen voor iedereen het bezoeken waard.
Naast het grote aanbod van vaste planten en kuipplanten bieden gespecialiseerde kwekers o.a. eenjarige en vaste planten, fruitbomen, kleinfruit, bloembollen en kuipplanten o.a. agapanthussen.
Laat u informeren door groenverenigingen. Maak een keuze uit een groot assortiment producten voor de biologische moestuin of ambachtelijke natuurproducten als geitenkaas, jams, chutneys en fruitsappen. Bekijk demonstraties houtdraaien/houtbewerking, steenbewerking/beeldhouwen en manden maken of bezoek de wijnproeverij. Stands met kunst, sieraden, brocante, cadeauartikelen en tuinaccessoires maken het aanbod compleet.Cultuurliefhebbers kunnen onder begeleiding van deskundige gidsen een rondleiding volgen door het kasteel of door de kasteeltuin.

Decor
De tuin van Slot Zuylen vormt het ideale decor voor het buitenevenement. Hier zijn elementen uit verschillende stijlperioden bewaard gebleven, zoals de 18e-eeuwse formele tuin en het 19e-eeuwse landschapspark. Blikvanger is de ca. 120 meter lange slangenmuur uit 1742, waartegen subtropisch fruit wordt gekweekt. Op het sfeervolle voorplein of het prachtige terras aan het water kunt u genieten van een hapje en een drankje. Ook is ons mooie museumcafé Koetshuis de gehele dag geopend.

Kinderen
Voor (klein)kinderen zijn er een speurtocht, knutselactiviteiten en workshops.

Lees ook:Dag van het Kasteel – Een kijkje in de kasten van Slot Zuylen
Lees ook:Belle van Zuylen dag 2015 in Slot Zuylen
Lees ook:Eindejaarsrondleidingen in Slot Zuylen
Lees ook:Slot Zuylen verruimt openingstijden in 2016
Lees ook:Lustrum Harvest Fair Wouwse Plantage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>