Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum

p zaterdag 28 en zondag 29 mei is een diversiteit aan klederdrachten te bewonderen tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum. Verschillende klederdrachtgroepen uit voormalige Zuiderzeeplaatsen geven zowel dans- als zangoptredens en presentaties in het buitenmuseum. Dit jaar is er speciale aandacht voor rouwkleding i.v.m. het themajaar Overspoeld. Iedere dag wordt het festival om 12.30 uur gestart met een optocht. Gedurende de dagen treden de dans- en zangroepen op bij de muziektent, de kapel en diverse andere locaties.

Speciaal voor het festival zijn verschillende groepen uit voormalige Zuiderzeeplaatsen aanwezig. De groepen komen onder andere uit; Enkhuizen, Hindeloopen, Huizen, Marken, Nunspeet, Oldebroek, Urk, Volendam en Wieringen.

Overspoeld
In 2016 staat ‘water’ centraal in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het is dan namelijk honderd jaar geleden dat het Zuiderzeegebied voor het laatst is getroffen door een grote overstroming. In het buitenmuseum ontdek je niet alleen wat de impact van deze watersnoodramp toen was, maar ook hoe waterbewust Nederland nu is. Overspoeld en de watersnoodstraat zijn mogelijk gemaakt dankzij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Reddingsbrigade Nederland, het Rode Kruis, Ons Water en Overstroom Ik.

Lees ook:Voorjaarsvakantie in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Het Zuiderzeemuseum ‘Overspoeld’ in 2016
Lees ook:Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Neem je vader gratis mee naar het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Leuk (met de kleinkids): Het Zuiderzeemuseum!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>