Battle of the Beach langs hele Noordzeekust

Meer dan duizend kinderen bouwen zandkastelen tijdens de derde editie van de Battle of the Beach op 4 juli. Ze strijden tegen het water en tegen elkaar. Welk team kan het zandkasteel bouwen dat het langste standhoudt tegen de opkomende vloed? De Battle of the Beach wordt voor het eerst langs de hele Noordzeekust gehouden, van Zeeland tot het noorden van Nederland. Dit unieke evenement laat kinderen ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is.

Ons water leren kennen
Kinderen zijn zich er vaak niet van bewust dat een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt. En dat we ons met de deltawerken, met duizenden kilometers dijken en duinen moeten beschermen tegen het water. Nederland is goed beschermd en toch kwetsbaar. Maar liefst 60 procent van Nederland kan overstromen. Het is elke dag hard werken om Nederland te beschermen. Het klimaat verandert, soms hebben we veel te veel en soms veel te weinig water, de weersomstandigheden veranderen. We zijn in Nederland nooit klaar met het werken aan ons water.

Gastlessen in de klas
Kinderen uit groep 6 krijgen hierover eerst gastlessen in de klas van professionals en trainees uit de watersector, daarna gaan ze naar het strand om zelf de strijd met het water aan te gaan. Op onswater.nl kunnen ze uitrekenen op postcode wat hun overstromingsrisico thuis is.
Waterschappen, rijksoverheid, provincies en diverse bedrijven uit de watersector zoals de baggermaatschappij Van Oord als hoofdsponsor, willen op deze manier kinderen bewust maken wat het betekent om veilig te leven onder zeeniveau. Ook laten ze zien dat we er trots op mogen zijn dat Nederlanders al eeuwenlang heel goed zijn in watermanagement. Later gaan werken in onze watersector is heel leuk en interessant. Door de Battle of the Beach leren kinderen ons water kennen.

Prijs voor beste filmpje: naar Madurodam
Er is per locatie een prijs voor de beste kastelenbouwers. Daarnaast kan de klas die het leukste en beste filmpje maakt over de battle een bezoek aan Madurodam winnen en een bezoek aan een baggerschip van Van Oord op de Wereldhavendagen in Rotterdam op 2 september.

Battles langs de hele kust
Op 4 juli zijn er battles op vier plekken langs de kust, van Zeeland tot Noord-Holland:
- Vlissingen, Nollestrand
- Den Haag, bij Kijkduin in de buurt van de Zandmotor
- Noordwijkerhout, bij de Langevelderslag
- Petten, bij de Hondsbossche Duinen

Op 9 september is er nog een Battle op de Wadden:
- Ameland, het strand van Nes

Meer informatie is te vinden op battleofthebeach.nl. Het evenement is op sociale media te volgen via #battleofthebeach.

De Battle of the Beach wordt gesponsord door internationale waterbouwer Van Oord en georganiseerd door een groot aantal partners van de publiekscampagne Ons Water: waterschap Amstel, Gooi en Vecht, hoogheemraadschap van Rijnland, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, hoogheemraadschap van Delfland, waterschap Scheldestromen, Wetterskip Fryslân, provincie Zuid-Holland, Van Oord, Nationaal Watertraineeship, Unie van Waterschappen, ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat.

 

Bron: Unie Van Waterschappen

Lees ook:Het Zuiderzeemuseum ‘Overspoeld’ in 2016
Lees ook:Fietsroutes langs het water
Lees ook:Voorjaarsvakantie in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Brian Wilson (Beach Boys) zingt Disney-liedjes
Lees ook:Special “de Reünie” met oud-klasgenoten van Anne Frank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>