Algarve viert 50-jarig jubileum als golfbestemming

Wat in 1966 begon met de opening van The Sir Henry Cotton Championship Course in Portimão, is uitgegroeid tot één van de belangrijkste pijlers van het toerisme in Zuid-Portugal. De Algarve is al 50 jaar dé golfbestemming van Europa en dat wordt gevierd met ‘gouden tees’.

 

Mooie fairways, een schitterende natuur en lekker weer; dat zijn de basisingrediënten die elke golfer verlangt. In de Algarve is dit simpelweg de standaard en met 300 dagen zon duurt het golfseizoen praktisch het hele jaar. Niet zo vreemd dat de Britse golfgrootheid Henry Cotton in 1966 hier zijn eerste golfbaan ontwierp. Sinds de eerste afslag op het huidige Penina Golf Resort heeft de Algarve zich ontwikkeld tot de ideale regio voor een complete golfvakantie, met naast de beste golfbanen, eersteklas accommodaties, restaurants en spa’s.

Golden Tee Challenge

Om het 50-jarig golfjubileum te vieren zijn de ‘Golden Tees’ geïntroduceerd. Sinds juni hebben alle topbanen in de Algarve gouden jubileumtees en worden spelers uitgenodigd om speciaal voor deze mijlpaal vanaf een gouden tee af te slaan. Daarnaast kunnen golfers meedoen met de unieke Golden Tee Challenge om kans te maken op 50 green fees. Geef bij de golfbaan in de Algarve aan dat je meespeelt met de Golden Tee Challenge, speel 18 holes, laat de scorekaart stempelen, registreer je op www.visitgolfalgarve50years.com, like de Facebookpagina Visitgolfalgarve en golf in 2017 vijftig keer gratis op je favoriete golfbestemming.

Spelen op de mooiste plekken

De Algarve heeft 37 golfbanen in perfecte staat, met zowel 9 als 18 holes. De meeste banen liggen langs de kust, waarbij het merendeel op minder dan 30 minuten rijden van de luchthaven Faro ligt, in de buurt van Quinta do Lago en Vilamoura Marina. Golfers genieten tijdens het spelen van prachtige vergezichten over de blauwe oceaan, het groene landschap, lokale wijngaarden en de bergen in het binnenland. De banen zijn ontworpen door ’s werelds beste golfspelers en architecten. Zo ontwierp de Amerikaan Robert Trent Jones Jr. de Onyria Palmares Golf en ontwierp de Britse Henry Cotton naast de Penina Championship Course, ook de Penina Resort Golf Course en de Pestana Alto Golf. Bij de aanleg is perfect gebruik gemaakt van het landschap. Door de enorme diversiteit aan bijzondere beplanting, water, unieke obstakels en geweldige uitzichten gaat golfen in de Algarve nooit vervelen.

Lees ook:Golf-hebbedingetje
Lees ook:Nederland Golft! In het Haags Historisch Museum
Lees ook:De grootste golfgeheimen duidelijk uitgelegd
Lees ook:Je zult maar 800 liefdesbrieven op zolder vinden…
Lees ook:Laatste Britse veteraan van de Eerste Wereldoorlog overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>