Kinderen leren zeilen in Oudhollandse sfeer

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juli is landelijk rondreizend watersportevenement de Optimist on Tour te gast bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Kinderen leren zeilen op deze oer-Hollandse plek, die altijd al in het teken van water heeft gestaan. Ook is er een waterlaboratorium met leuke en leerzame waterproefjes en kunnen kinderen kanovaren en suppen.

 

De aanwezigheid van de Optimist on Tour sluit aan bij de tentoonstelling Wild van water in het binnenmuseum. De tentoonstelling werd eerder dit jaar geopend door olympisch medaille winnaar en vijfvoudig wereldkampioene zeilen Lobke Berkhout. Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Het buitenmuseum ligt aan het IJsselmeer en is dus een ideale locatie om kinderen kennis te laten maken met zeilen, suppen en kanovaren. Daarnaast is er een waterlaboratorium waar kinderen op een speelse manier van alles leren over water. Het perfecte dagje uit waar kinderen iets leren over de geschiedenis van Nederland en lekker kunnen watersporten.”

Doel van de Optimist on Tour is om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de watersport. Vorig jaar hebben 15.000 kinderen aan de Optimist on Tour deelgenomen waarmee het totaal aantal deelnemers sinds de eerste editie in 2014 op 22.000 kinderen komt. “Kinderen die na de Optimist on Tour verder willen met zeilen, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en een gratis proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt”, aldus Ilse.

De Optimist on Tour trekt deze zomer door het hele land en er is een extra grote editie tijdens de Olympic Experience in Scheveningen. Vanaf 6 augustus kun je hier terecht voor heel veel watersport plezier en allerlei olympische activiteiten.
Kijk voor de tourkalender en meer informatie over de Optimist on Tour op: www.optimistontour.nl

Over de Optimist on Tour

Nederland is een land van water. Water speelt een bepalende rol in onze geschiedenis, economie en sport. Toch zijn er steeds minder kinderen actief in de watersport. Daarom wil Delta Lloyd, samen met het Watersportverbond, kinderen hier op een makkelijke en leuke manier mee in aanraking brengen. Dit doen we sinds 2014 met de Optimist on Tour, een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kunnen leren zeilen in een optimist (jeugdzeilboot). Daarnaast zijn er, afhankelijk van de locatie, andere activiteiten zoals suppen, kanovaren, in een ‘aquabubble’ over het water lopen, het spelen van de zeilgame en een educatief programma in de vorm van een waterlaboratorium. Op een aantal locaties kunnen dit jaar ook weer kinderen met een handicap aangepast watersporten. Dit wordt mogelijk gemaakt door FondsGehandicaptensport en Stichting SailWise.

De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond, Optimist Club Nederland, het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, Fonds Gehandicaptensport en het Jeugdsportfonds.

Lees ook:125.000 kinderen spelen in de modder op ModderDag
Lees ook:ANWB Kampeerdagen, de grootste beurs voor iedere kampeerder!
Lees ook:Nooit te oud om te leren lezen (filmpje)
Lees ook:Franse tijdschrift Charlie Hebdo nu ook te downloaden
Lees ook:Battle of the Beach langs hele Noordzeekust

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>