Oudere werknemers plichtsbewuster dan jongere werknemer

Oudere werknemers zijn meer tevreden met hun werk dan jongere en bovendien plichtsbewuster en gemotiveerder, lees ik net op nu.nl, aangetoond door het Nationale Werkonderzoek 2010 van JobTrack.nl. Zo, dat is weer een mooie opsteker, zo bijna aan het einde van de werkweek. Ouderen hebben een andere arbeidsethos dan jongeren, zo blijkt uit het onderzoek, waaraan bijna 22.000 mensen deelnamen. Ik geloof het direct! Denk alleen maar aan de tijd die jongere werknemers besteden aan online activiteiten afgezet tegen de tijd dat de wat oudere werknemer daar mee bezig is.Zo werkt slechts een klein deel van de ouderen (2%) minder hard als de baas er niet is, tegenover ruim een op de tien jongeren. Ook is de overgrote meerderheid van de ouderen (68%) van mening dat het zijn plicht is langer door te werken wanneer hij door files later op het werk arriveert. De helft van de jongeren deelt deze mening. Oudere werknemers zijn niet alleen plichtsgetrouwer, ze zijn ook meer tevreden met hun werk dan jongeren. Ouderen in de leeftijd 55-65 geven hun baan gemiddeld een 7,4 en 65-plussers beoordelen hun baan met een 8,1. Jongeren in de leeftijdscategorie 25-30 geven hun baan een 6,8. Slechts een krappe meerderheid van de respondenten (53%) voelt zich ook gewaardeerd door de werkgever. Het gevoel gewaardeerd te worden leeft over het algemeen meer bij ouderen dan bij jongeren. Hoe dichterbij het pensioen, hoe groter dit gevoel. Opvallende uitzondering op deze trend is de leeftijdsgroep 15 – 25. Zij voelen zich het meest gewaardeerd (60%).

Lees ook:“Discriminatie bij sollicitatie” vindt 55-plusser
Lees ook:Oudere werkgever lijkt minder last van stress te hebben
Lees ook:Weinig rooskleurige berichten van de arbeidsmarkt voor 55-plusser
Lees ook:Aantal 50-plussers zonder baan blijft stijgen
Lees ook:Overheid gaat oudere sollicitanten helpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>