Profiteer nu nog van de spaarloonregeling!

Doe eens gek en geef jezelf aan het begin van 2012 een kadootje van 200 tot 300 euro door voor het eind van het jaar een spaarloonrekening te openen en daarop het maximale bedrag van 613 euro te storten.

 

Zoals bekend houdt de spaarloonregeling vanaf 1 januari 2012 op te bestaan en mag het gespaarde bedrag vanaf dat moment in één keer in zijn geheel mag worden opgenomen. Daardoor kun je de regeling gebruiken om belastingvrij een bedrag van 613 euro uit je brutoloon in te leggen en datzelfde bedrag begin 2012 netto weer overgemaakt te krijgen.

Echter, deze regeling is alleen mogelijk voor mensen die tot nu toe in 2011 geen geld hebben gestort op een levenslooprekening of dat de komende maand(en) nog van plan zijn te gaan doen. Het is namelijk wettelijk verboden om in één jaar gebruik te maken van zowel de levensloopregeling als de spaarloonregeling.

Dus als je in december het maximale bedrag spaart, 613 euro, wordt dat bedrag ingehouden op je bruto loon. Je betaalt daar dus geen belasting over. In januari mag je die 613 euro netto weer opnemen. Je voordeel is bij een tarief van 42 procent voor de inkomstenbelasting 257 euro; zit je in het 52-procenttarief dan verdien je direct bijna 319 euro. Voor de inleg van 613 euro kan het loon van de maand november of december of bijvoorbeeld de eindejaarsuitkering worden gebruikt.

Voorwaarde is wel dat je als werknemer op 1 januari van dit jaar al in dienst was van je huidige werkgever én per die datum gebruik maakte van de zogeheten loonheffingskorting (dat doet vrijwel iedereen).

Lees ook:Blokker heeft één dag “onbeperkt treinen” weer in de aanbieding!
Lees ook:65-plusser kan tot 380 euro extra kwijt zijn aan medicijnen
Lees ook:Uitzendbranche belangrijke rol bij aan werk helpen 50-plussers
Lees ook:Die goeie ouwe Lotto: populairder dan ooit!
Lees ook:Dit jaar is de bril nog af te trekken als ‘buitengewone uitgave’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Profiteer nu nog van de spaarloonregeling!

  1. Leon

    Wilt u profiteren van nog meer voordeel? Kijk dan eens op http://www.kortingsplanet.nl
    Deze site biedt korting bij meer dan 1500 internet winkels. Inschrijven is gratis en levert zelfs een welkom bonus van 10,- op.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>