50-plussers dupe ontslagrecht

Geen vrolijk vooruitzicht voor 50-plussers! Als de plannen om het ontslagrecht te versoberen doorgaan, zullen wij met daar de wrange vruchten van plukken omdat wij na ontslag nauwelijks aan nieuw werk komen. De kans om weer aan de slag gaan op die leeftijd is zeer klein; slechts 8% slaagt erin om binnen 2 jaar weer een baan te vinden!

 

Daar waarschuwt de vereniging van personeelsmanagers NVP maandag voor. Bij de organisatie zijn de HR-managers van tal van grote bedrijven aangesloten, zoals KLM, Shell en Ahold.
De oproep is opvallend omdat de personeelsmanagers het bedrijfsleven vertegenwoordigen. ”We werken voor de werkgever, maar we zien ook de andere kant”, zegt bestuurslid Andries Bongers daarover. ”We willen aan de kant van de redelijkheid staan. Daarom geven we dit signaal.”

 

Bron: de Telegraaf

De vereniging noemt de ”timing en de hardheid” van de voorstellen tijdens een economische crisis ”niet sociaal”. Volgens Bongers zitten de meeste werkgevers bovendien helemaal niet te springen om een soepeler ontslagrecht. ”De flexibiliteit is al behoorlijk. Niemand krijgt bij zijn aanstelling meer een vast contract”, aldus het bestuurslid dat de nieuwe regels ”naïef” noemt.
Door de verminderde bescherming van het ontslagrecht wordt het makkelijker om werknemers snel op straat te zetten. Ook worden de duur van de WW en de hoogte van de ontslagvergoeding verminderd, wil het kabinet.
De plannen uit het regeerakkoord moeten in 2014 ingaan, maar dienen dit jaar nader gestalte te krijgen.

Bij de NVP (de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling) zijn meer dan 4000 personeelsmanagers – en medewerkers aangesloten. Zij houden zich onder meer bezig met het aannemen van werknemers, loopbaanbegeleiding en ontslag.

 

 

 

Lees ook:65-plussers zijn niet om te kopen langer te werken
Lees ook:AOW maximaal vijf jaar later laten ingaan
Lees ook:Matige kwaliteit haring zorgt voor uitstel eerste veiling
Lees ook:50-plusser ontzien bij nieuw ontslagrecht
Lees ook:Te weinig aandacht voor uitstroom babyboomers

1 Reacties // Reageer

One thought on “50-plussers dupe ontslagrecht

  1. Jan met de pet

    Tijd dat de man van de straat de macht weer over neemt van de stropdassen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>