Werken met mensen: het leukste dat er is – Chris (69) haalt nog steeds energie uit zijn werk

Veel mensen kunnen niet wachten om met pensioen te gaan. Maar anderen moeten er nog niet aan denken. Neem Chris Kranenberg (69) bijvoorbeeld. Deze vrolijke langgediende staat achter de kassa bij Shell station Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel. “Je zal mij nog lang niet achter de geraniums zien zitten”, vertelt Chris, “want ik ga na 28 jaar nog steeds elke dag met plezier naar m’n werk. Met mensen werken is toch het leukste wat er is? De afwisseling, de gesprekken, de uiteenlopende karakters die je tegenkomt. Het is net als vrijdagavond op het terras zitten en mensen kijken. Heerlijk vind ik dat. En als je al zo lang ergens werkt als ik, word je werk toch een soort stamkroeg, compleet met stamgasten. Ik ken er zoveel mensen en de mensen kennen mij. Dat maakt het zo leuk.”


“Ik ga na 28 jaar nog steeds elke dag met plezier naar m’n werk. Met mensen werken is toch het leukste wat er is? De afwisseling, de gesprekken, de uiteenlopende karakters die je tegenkomt. Het is net als vrijdagavond op het terras zitten en mensen kijken. Heerlijk vind ik dat.”

“Als ik zelf ergens als klant kom, vind ik het vreselijk als het personeel geen aandacht voor je heeft. Ik probeer daarom altijd zo vriendelijk en gastvrij mogelijk te zijn naar de gasten op mijn station. Mensen komen toch terug als ze vinden dat ze ergens goed en met een glimlach geholpen worden. Het leukste is, als iemand die in eerste instantie misschien niet helemaal tevreden was, uiteindelijk toch blij de deur uitloopt. Soms is daar alleen maar een kopje koffie voor nodig.”

Natuurlijk is er door de jaren heen veel veranderd. “Niet alleen de wereld is gejaagder geworden, maar de mensen zelf ook. Alles om ons heen gaat veel sneller. Daardoor heeft iedereen minder tijd. In het algemeen en voor elkaar. Vooral in tankstations langs de snelweg merk je dat. Maar op een klein lokaal tankstation zoals dat van mij in Capelle aan den IJssel valt dat gelukkig nog wel mee. Daartegenover staat wel dat alles nu veel beter geregeld is. Vroeger was het echt veel meer wildwest. Nu krijg je als Shell medewerker bijvoorbeeld allemaal trainingen via de Shell Academy, waardoor je je gasten nog beter kan bedienen. Dat had je in mijn tijd helemaal niet. Zelfs op mijn leeftijd en met mijn lange staat van dienst, pik je daar toch nog steeds van alles van op. Je bent blijkbaar echt nooit te oud om te leren!”

Lees ook:Gratis naar het Dolfinarium voor alle opa’s en oma’s
Lees ook:Drie huwelijken hebben Willeke Alberti wijzer gemaakt…
Lees ook:1000 dingen doen met kinderen in Nederland
Lees ook:Apple is het bekendste, meest waardevolle merk (+ Top 100)
Lees ook:Online condoleanceregister voor Steve Jobs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>