Bach in Bach uit

Sanne Terlouw & het Orion Ensemble brengen op zondagochtend 24 april in Slot Zuylen het literaire programma ‘Bach in Bach uit’. Het programma belooft een bijzonder kijkje in het leven van Johann Sebastian en zijn echtgenote Anna Magdalena.

Anna Magdalena Bach was in haar tijd één van de eerste vrouwen met een professionele zangcarrière. Ze was 29 jaar samen met haar man Johann Sebastian, waarin ze hem met haar muzikale hulp en invloed onmiskenbaar heeft geïnspireerd, gesteund en gestimuleerd. Na zijn dood zorgt zij voor zijn muzikale erfenis, die de wereld steeds opnieuw in vervoering zal brengen.

In dit literaire concert krijgt de luisteraar een kijkje in het leven van Bach en zijn Anna Magdalena Bach. Hun wel en wee wordt omringd door Bach’s muziek. Vrolijke uitgelatenheid, diepe droefheid, hoop  en wanhoop:  in zijn tonen is alles te horen. Sanne Terlouw vertelt, het Orion Ensemble musiceert, tekst en muziek zijn volledig met elkaar verweven en vormen een eenheid. Bovendien wordt de voorstelling verlevendigd met illustraties van Ashley Terlouw.

Het Orionensemble bestaat uit Leonard Leutscher – piano, Carla Schrijner – cello en Pauline Terlouw – viool. Een van de krachten van het ensemble is het op originele wijze verbanden leggen tussen klassieke, jazz, Joodse, Spaanse en Argentijnse muziek. Veel energie is en wordt nog voortdurend gestoken in het zoeken naar nieuw materiaal, waardoor het ensemble een uniek repertoire heeft opgebouwd dat nooit eerder door een pianotrio werd gespeeld.

Gegevens:
-           Zondag 24 april 2014, aanvang: 11.00 uur (museumcafé open: 10.00 uur)
-           Entrée: € 17,50 (Vrienden van Slot Zuylen € 15,00)
-           Het slot is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen
-           Reserveren is noodzakelijk op 030-2440255, of via [email protected]
-           Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 36 of 34. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen

Lees ook:High Tea met Bach en Zonen in Slot Zuylen
Lees ook:Alles van Bach gratis op internet
Lees ook:CD-luisterboek over de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach
Lees ook:Dag van het Kasteel – Een kijkje in de kasten van Slot Zuylen
Lees ook:Pianoconcert no. 5 van Beethoven op 1 in Top 1000

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>