Dit weekend is de grootste vogeltelling ter wereld

Dit weekend organiseert de Vogelbescherming de grootste vogeltelling van de wereld. In heel Nederland worden vandaag de vogels geteld die naar het zuiden vliegen. Langs het Trekvogelpad, dat van west naar oost door het land loopt, staan 150 groepjes tellers.

Zelf kun je meedoen aan excursies en vragen stellen aan de tellers. De telling moet duidelijk maken hoe het met de trekvogels gaat. Door onder meer intensieve landbouw, windmolens en de klimaatverandering worden ze bedreigd.

De vogeltellingen worden gehouden in verband met de jaarlijkse Eurobirdwatch, waarbij in meer dan dertig landen in Europa naar vogels wordt gekeken. Vorig jaar deden meer dan 30.000 mensen uit heel Europa mee en werden er 2,2 miljoen vogels geteld. Vogelbescherming Nederland verzamelt zondag aan het eind van de dag de gegevens uit alle deelnemende landen.

Lees ook:Top 10 tuinvogeltelling 2011
Lees ook:De Nationale Tuinvogel Top 10
Lees ook:Doe je mee aan de Verkiezing van de Nationale Vogel?
Lees ook:Tuinvgeltelling 2014 komt er weer aan
Lees ook:Top 10 Tuinvogeltelling 2012…. winnaar de huismus!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>