La Marquise: de oudste nog rijdende auto ter wereld is verkocht

Autootje kopen? Heeft meerdere oude vrouwtjes overleefd!   Dat zou een verkoop-argument kunnen zijn geweest bij de verkoop van een 127 jaar oude auto, de oudste nog rijdende auto ter wereld. Dat karretje is van eigenaar verwisseld voor 4,62 miljoen dollar (bijna 3,4 miljoen euro).
De stoomauto, in 1884 gebouwd door de Franse constructeur De Dion-Bouton et Trépardoux, werd afgelopen weekend geveild in Hershey, in de staat Pennsylvania. De wagen bracht dubbel zoveel op als verwacht. De koper is volgens het veilinghuis RM Auctions nog maar de vijfde eigenaar. De vorige eigenaar, een verzamelaar uit Texas, had de wagen in 2007 gekocht voor 3,5 miljoen dollar. De auto, ‘La Marquise’, nam deel aan de allereerste autorace, in 1887 tussen Parijs en Versailles. De auto heeft een maximumsnelheid van 61 kilometer per uur, is 2,7 meter lang en weegt 952 kilogram. Met een volle tank van 20 liter kan 32 kilometer afgelegd worden.

Lees ook:De Ferrari van de Prins
Lees ook:Gepensioneerd echtpaar op slag schatrijk
Lees ook:Grootste Ferrari veiling ooit in Europa gestart
Lees ook:Aantal senioren met auto stijgt
Lees ook:De Nationale Sloopregeling stopt op 21 april 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>