Einde Vaderdag in zicht?

Vaderdag….dat je het vast weet: veel vaders zullen morgen worden teleurgesteld. Heb dus geen hoge verwachtingen. Slechts de helft kan rekenen op extra aandacht. Een triest dieptepunt. Nog nooit vierden zo weinig gezinnen Vaderdag, berekende onderzoeksbureau Q&A.

 

 

Vaders komen er een stuk bekaaider af dan moeders. Hoewel ook Moederdag in populariteit daalt, werd vorige maand nog  60 procent van de moeders in het zonnetje gezet. Wat is er mis met vaders dat zij minder aandacht krijgen dan moeders? Sociaal psycholoog Paul van Lange denkt dat het terecht is dat vaders minder in het zonnetje worden gezet. “Vrouwen doen veel meer dan mannen in het huishouden. Het is terecht dat moeders meer beloning krijgen.”
Volgens Van Lange hebben vrouwen ook meer behoefte aan een compliment of een cadeau op z’n tijd. “Waardering krijgen is een belangrijk onderdeel van de identiteit van de vrouw.”
Maar vergeet niet: ook hardwerkende vaders snakken zo nu en dan naar een lief woordje of een schouderklopje.

Dat Vaderdag steeds minder populair wordt, heeft nog een andere reden. Eén van praktische aard: wat moet je toch kopen voor die man? Kinderen komen vaak niet verder dan een paar nieuwe sokken of wéér een paar sloffen. Voor moeders is het veel makkelijker een cadeau te shoppen. Dat weten ook de winkeliers, benadrukt communicatiedeskundige Charles Borremans.
“Ondernemers weten dat ze aan Moederdag flink kunnen verdienen. Dus worden consumenten continu aan Moederdag herinnert. Moederdag levert veel geld op. Dat moet in stand worden gehouden. Aan Vaderdag kunnen ondernemers minder cashen. We worden er dus minder mee doodgegooid.”

Nou ja, wellicht loopt het met een sisser voor je af! Fijne Vaderdag!

Lees ook:Lieve moeders, dankjewel!
Lees ook:We vieren alweer 100 jaar moederdag
Lees ook:Stoere Vaderdag cadeaus
Lees ook:Waar komt dat `feest` Moederdag toch vandaan
Lees ook:Moeders zijn hebberig op Moederdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>