Zo houd je spinnen buiten de deur

Mijn oog viel net op een artikel , op Margriet.nl, over spinnen, hoe je ze zoveel mogelijk buiten de deur kunt houden. Even lezen…. tenslotte is het bijna september, een topperiode voor spinnen: de volwassen geworden mannetjes gaan dan op zoek naar een vrouwtje om mee te paren. Geen wonder dat de spinnen in die periode uit hun schuilplaatsen komen en door je huis marcheren.

Ik huiver al bij de gedachte het beest aan te raken! Doodmeppen is voor mij geen optie!

Ook bang? Lees deze tips:

Zo voorkom je spinnen
Een spinvrij huis bestaat bijna niet, maar is ook niet nodig. Een spin wordt vaak gezien als vijand, maar is juist een vriend die helpt bij het bestrijden van ander ongedierte en zelfs een plaag kan voorkomen. Gevaarlijk voor mensen zijn de spinnen in Nederland ook niet. Toch worden spinnen in huis niet als prettig ervaren. Gelukkig zijn er genoeg milieuvriendelijke manieren om ze zo veel mogelijk buiten de deur te houden.

Een schoon en fris huis zonder insecten
Spinnen gaan het liefst op plekken zitten waar je moeilijk bij kunt met het schoonmaken. Daarom is de basis van een spinvrij huis ook meteen een schoon en fris huis. Zorg er bovendien voor dat er geen andere insecten in huis zijn, zoals muggen, zodat de spin ook geen reden heeft om een web te bouwen.

Scheuren en gaten kitten
Spinnen zijn dol op holle ruimtes en gaten in de woning, de meeste spinnen komen ook via gaten en scheuren de woning binnen. Maak een rondje door het huis en kit alle gaten dicht. Zo blokkeer je meteen de toegang.

Pepermuntolie
Een simpele truc om spinnen op afstand te houden: pepermuntolie. Vul een plantenspuit met water en meng het met pepermuntolie. Schud het mengsel goed en spray er vervolgens lekker op los. Herhaal deze truc een paar keer per week, want de geur blijft niet eindeloos in huis hangen. Wil je het effect versterken, dan kun je op de favoriete plekjes van spinnen watjes met pepermuntolie neerleggen.

Citroen
Ook van de geur van citroen hebben spinnen een grote afkeer. Veel spinnen komen via de kozijnen naar binnen, dus die kun je alvast inwrijven met citroensap. Spuit daarnaast ook citroen met water in scheuren en kieren.

Donkere plek
Spinnen zijn dol op donkere plaatsen. Lok ze daarom naar een dergelijke plek buiten, door bijvoorbeeld een stapel hout neer te leggen. Uiteraard zo ver mogelijk van je huis af, want anders kruipen ze alsnog naar binnen.

Pas op met buitenverlichting
Waar licht is, komen muggen. En laten muggen nu net de favoriete prooi zijn van spinnen. Probeer de buitenverlichting dus zo veel mogelijk uit te houden, want anders lok je indirect ook spinnen.

Azijn
O, wat is azijn toch fijn. Je kunt het op vele manieren in het huishouden gebruiken, óók om spinnen te verdrijven. Het werkt hetzelfde als de truc met de pepermuntolie. Vul een plantenspuit met water en azijn en besproei daar alle naden en kieren mee.

 

Lees ook:Tips om het spinnenseizoen te overleven!
Lees ook:Water met een smaakje, een leuk en lekker alternatief
Lees ook:Wespen vinden kruidnagel echt heel vies
Lees ook:Spinnen tellen….. doe je mee?
Lees ook:5 manieren om schoon te maken met ingrediënten die in iedere keuken aanwezig zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>