Meer dan een derde geeft een bloemetje op 14 februari

Senioren ouder dan 75 jaar krijgen het minst vaak cadeaus met valentijn (8,0%), maar deze groep kreeg de afgelopen jaren het vaakst een liefdevol geschenk van een vriend of vriendin (42,9%). Het geven van een bloemetje op de dag van de liefde is bij hen het populairst. 35,7% gaf aan dit het liefst cadeau te doen.

 

Ook in de leeftijdsgroep daaronder, 66-75, is het boeket met 27,8% het populairste geschenk op Valentijnsdag. Dit blijkt uit onderzoek van kortingscodewebsite Vouchercloud onder ruim 1200 respondenten.

Chocolade, bonbons en snoep zijn de populairste valentijnscadeaus in heel Nederland. In totaal viel 18,3% van alle cadeaus in deze categorie. Op plek 2 en 3 staan parfum en een etentje, met respectievelijk 16,9% en 16,3%. Een bosje bloemen komt pas op plek 4, met 13,6%. Er worden weinig dure of spannende cadeaus gegeven. Sieraden staan met 2,4% op plek 11, lingerie met 5,1% op de 7e plek.

De provincie Utrecht springt eruit als het gaat om het geven van cadeaus als geheime aanbidder. Maar liefst 11,8% van alle valentijnsvierders gaf aan de afgelopen jaren wel eens presentje aan een geheime liefde te hebben gestuurd. Ook het type cadeau verschilt in de centrale provincie. Het etentje is er met 23,5% veruit het populairst, terwijl bloemen juist bijna niet worden gegeven (5,9%).

Vouchercloud.nl is een van oorsprong Britse kortingscodewebsite en sinds 2012 actief op de Nederlandse markt. Naast een website heeft vouchercloud.nl ook een eigen app, waarmee klanten actuele kortingen kunnen bekijken en verzilveren.

Lees ook:14 februari is Valentijnsdag, morgen …Minnaressendag!
Lees ook:Crisis ook merkbaar voor moederdag!
Lees ook:Wij Nederlanders doen zuinig aan met cadeautjes…
Lees ook:HEMA komt met persoonlijke digitale cadeaus
Lees ook:Wat geven we oma? – Site met leuke cadeautips

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>