Mirjam de Graaff veilt unieke vaas ten bate van nierpatiënten

imageEen unieke vaas met tekeningen van Bart de Graaff heeft na veiling op Goedomtedelen.nl € 1300 opgeleverd. Het veilingstuk was aangeboden door Nierstichtingambassadeur Mirjam de Graaff. Zij doneert de totale opbrengst aan de Nierstichting. Jaromir kocht de vaas omdat Bart de Graaff voor hem een icoon is en het geld goed terechtkomt.

“Ik ben ontzettend blij dat de vaas van Bart zoveel geld heeft opgeleverd. De vaas is speciaal gemaakt voor de Bart Foundation en heeft emotionele waarde voor mij. Desondanks was ik meer dan bereid om deze als veilingstuk aan te bieden, omdat de volledige opbrengst ten goede komt voor nierpatiënten”, aldus Mirjam de Graaff, ambassadeur van de Nierstichting en zus van Bart de Graaff.

Tot 28 juli kon je op goedomtedelen.nl bieden op de vaas. Wie dan het hoogste bod had gedaan, mocht de vaas kopen. Dat werd Jaromir, hij betaalde € 1.300. “Bart de Graaff is voor mij een icoon uit mijn jeugd. Deze vaas heeft dan ook een dubbele betekenis voor mij: ik vind het heel bijzonder om in het bezit te zijn van zo’n bijzondere vaas én geweldig dat ik hiermee ook de Nierstichting steun. ”

Unieke vaas met tekeningen Bart
De vaas is ontworpen door Jasmin Djerzic (jasmindjerzic.nl). Als klein jongetje vluchtte hij uit Bosnië naar Nederland. Hij had niets meegenomen. Zijn vader kwam pas later naar Nederland, en had uit hun verwoeste huis alleen een He-Man poppetje kunnen redden. Dit speelgoedje inspireerde Jasmin om een vaas te maken met dat poppetje. Mirjam en haar man vonden die vaas prachtig en vroegen de kunstenaar of hij voor de Bart de Graaff Foundation een speciale uitgave wilde maken in een kleine oplage, met een poppetje van Bart en tekeningen die Bart zelf heeft gemaakt tijdens het dialyseren.
Bart dialyseerde vier keer per dag dialyseren, steeds ongeveer 45 minuten. Dan tekende hij op kleine witte papiertjes met gekleurde stiften. Die tekeningen zijn gebruikt voor de kleuren op de vaas.

Goedomtedelen
Sinds 1 juni is de online marktplaats voor particulieren goedomtedelen.nl online. Je kunt er veilig en eenvoudig tweedehands spullen (ver)kopen. En tegelijk nierpatiënten steunen. Want als verkoper kan je een deel van de opbrengst doneren aan de Nierstichting.

Van alle goede doelen die mee doen, heeft de Nierstichting een van de hoogste toegezegde donaties. Dat is ook hard nodig: elke bijdrage maakt de wereld van nierpatiënten weer groot. Een dialyseapparaat is groots. Het houdt nierpatiënten in leven. Maar je zal er maar aan vastzitten, aan dat enorme ding. Dat is loodzwaar. En het maakt je wereld klein. Daarom zijn de ambities van de Nierstichting groot. We maken de kunstnier klein. En we krijgen nierziekten klein. Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt de wereld van nierpatiënten weer groot.

Lees ook:Nieuw wandelevenement van Nierstichting en NVN
Lees ook:Tijd voor MAX over impact dialyse
Lees ook:Waanzinnig concept: tekeningen van (klein)kinderen als pop!
Lees ook:Moeder Bart Brandjes (TVOH) overleden
Lees ook:Zoutmeter confronteert: bijna iedereen eet te veel zout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>