Huisarts en thuiszorg moeten ‘oogje in het zeil houden’

95% van de Nederlanders vindt dat een vroege signalering van eenzaamheid, ondervoeding en dementie grote prioriteit moet krijgen in de zorg. De thuiszorgmedewerkers en huisarts moeten deze rol vervullen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds onder ouderen, thuiszorgmedewerkers en mantelzorgers.

 

De OuderenOmbudsman van het Nationaal Ouderenfonds maakt zich zorgen over de veranderende rol van de thuiszorg. Thuiszorgmedewerkers laten steeds vaker noodgedwongen het ‘sociale’ deel van hun werk achterwege. Dementie, eenzaamheid of depressie bij ouderen dreigen hierdoor niet op tijd gezien te worden. Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds: “We weten dat het tijdig ontdekken van bijvoorbeeld eenzaamheid, mishandeling, verslaving, ondervoeding of depressie erg belangrijk is. Hoe eerder een probleem wordt ontdekt, hoe beter het is te behandelen. Daarom is het belangrijk om de vinger aan de pols te houden bij ouderen.”

Lees hier wat deelnemers zeggen aan het thuiszorgonderzoek

Lees ook:OuderenOmbudsman bezorgd over tijdige signalering eenzaamheid
Lees ook:Doe mee met onderzoek naar thuiszorg
Lees ook:Nieuwe directeur Nationaal Ouderenfonds
Lees ook:Verras ouderen met een kerstkaart!
Lees ook:Ouderenfonds lanceert 10-Stratenplan tegen eenzaamheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>