Jeuk en muggenbulten? Vijf super tips!

Schermafbeelding 2016-08-02 om 23.59.07Hoe is het toch mogelijk…… lees ik net op de site van Goedgevoel.be hoe je van je vreselijke jeuk afkomt na een muggenbeet. Ik dep altijd met een doekje gedrenkt in de azijn. Jammer dat ik dit niet eerder heb gelezen, want vorige week logeerde mijn kleindochter bij ons en toen ik haar ‘s morgens uit haar bedje haalde zag ik dat ze enorm was toegetakeld door een mug! Een jeuk dat ze had!!!!! En oma maar deppen……

Zelfs op haar oogje was ze te grazen genomen en om daar nou te deppen met azijn leek me niet echt verstandig!

Er zijn dus meer methodes:

 

Aloë Vera-gel


Aloë Vera heeft ontstekingswerende eigenschappen, waardoor een beetje van de gel op een muggenbeet aanbrengen verlichting kan bieden bij jeuk. Bewaar de gel in de ijskast voor extra effectiviteit.

Basilicum

Druk een blaadje basilicum op de plek van de beet. Basilicum heeft ontstekingswerende eigenschappen, waardoor het zal helpen de zwelling van de beet tegen te gaan. Bovendien houden muggen absoluut niet van de geur van het kruid, waardoor extra muggebeten grotendeels vermeden worden.

Aspirinepasta

Wanneer je een pilletje aspirine verpulvert en dat met enkele druppels water mengt ontstaat een pasta. Deze op de beet smeren neemt de jeuk weg door –opnieuw- de ontstekingswerende eigenschappen van de aspirine.
Citroen- of limoensap
Citroenzuur gaat de jeuk tegen, dus enkele druppeltjes van het goedje op de beet doen kan wonderen verrichten.

Havermout


Havemout staat bekend om zijn jeukverminderende eigenschappen. Smeer tijdens je ontbijt een beetje van je havermoutpap op je muggenbeten om de schade van de voorbije nacht te beperken.

 

Lees ook:Muggenbeten verzachten met deze keukenmiddeltjes
Lees ook:En zo bestrijd je roos
Lees ook:Muggenbeten? 8 remedies om het jeuken tegen te gaan!
Lees ook:Waarom verslaan we jeuk door te krabben?
Lees ook:Asperine lijkt bijna “gezond” te zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>